the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

re audio, good, bad, opinions


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
the fat kid 
Member - Posts: 35
Member spacespace
Joined: February 05, 2008
Posted: September 21, 2009 at 8:35 PM / IP Logged  
hello there, im looking to upgrade my system im currently running 4 diamond audio d1 10s on a diamond d3 1100.1, kinda kicking around the idea of going to 4 12s looking at the re se-x 12s, but i havent seen or heard anything about them except for the xxx's. any subs i should be looking at that are comparable? and lastly whats a good 2500 or 3000 watt amp to run these things, ive got a hifonics 600 watt in my tahoe and it does fine but idk how their high wattage amps are.
oh i forgot its going in a single cab 08 dodge ram. dont think thatll matter much though, bout to build a downfire box so i wont be so limited by mounting depth.
thanks in advance
ianarian 
Copper - Posts: 516
Copper spacespace
Joined: April 24, 2009
Location: California, United States
Posted: September 22, 2009 at 7:13 AM / IP Logged  
How much enclosure volume do you have to work with? On the side, is the current config going to support this change? Or are you going to have to replace all the power wiring too?
This is what I do for FUN!
the fat kid 
Member - Posts: 35
Member spacespace
Joined: February 05, 2008
Posted: September 22, 2009 at 11:40 AM / IP Logged  
new wiring will go in 0/1ga and im sure ill have to add another set of components , i have 4 to 4.5 cubes if i go downfire with roughly 9 or 10 inches of mounting depth room
the fat kid 
Member - Posts: 35
Member spacespace
Joined: February 05, 2008
Posted: September 22, 2009 at 11:41 AM / IP Logged  
also planning on adding a high output alternator, is a capacitor necessary if i do the alternator?
whiterob 
Copper - Posts: 351
Copper spacespace
Joined: July 22, 2007
Location: United States
Posted: September 24, 2009 at 2:59 AM / IP Logged  
the fat kid wrote:
also planning on adding a high output alternator, is a capacitor necessary if i do the alternator?
No, do the big 3 though (see sticky).
the fat kid 
Member - Posts: 35
Member spacespace
Joined: February 05, 2008
Posted: September 24, 2009 at 10:59 PM / IP Logged  
definatley plan on it, thanks.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, February 4, 2023 • Copyright © 1999-2023 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer