the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2004 F350 Viper 4706v remote start


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
ricerocketc 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: October 19, 2015
Location: British Columbia, Canada
Posted: October 25, 2015 at 2:31 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote ricerocketc
Looking to install a viper remote start in my 04 F350 diesel. It has a factory keyless entry with alarm and no chip key. After opening the dash I noticed that the "factory" alarm is actually a code system alarm model H63DB which also has the ability to be used as a remote start as well. Because the viper is 2way I'd like to still install it, my question is will I have to remove the code system alarm/starter or can I wire the viper to arm/disarm the code security system.
viper wiring guide
h63db main harness
h63db extended harness
Velocity Motors 
Moderator - Posts: 12,488
Moderator spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Fabrication. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Audio and Video. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: March 08, 2002
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 25, 2015 at 9:05 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Velocity Motors
Use the DISARM input (+) BROWN wire to the status putput wire from the Viper and this will disable the alarm system for the Code Alarm.
Jeff
Velocity Custom Home Theater
Mobile Audio/Video Specialist
Morden, Manitoba CANADA
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: October 26, 2015 at 1:18 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
Jeff you wrote disarm input (+) and connect to status output wire from Viper. But that goes to ground (-).
Regards, Howard.
ricerocketc 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: October 19, 2015
Location: British Columbia, Canada
Posted: October 26, 2015 at 8:54 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote ricerocketc
So am I to understand this solution won't work then?
ricerocketc 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: October 19, 2015
Location: British Columbia, Canada
Posted: October 29, 2015 at 6:57 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote ricerocketc
Anyone? I'd like to get this project going this weekend

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, September 28, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer