the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

My 3 speakers dont have sound


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
vncasanova 
Member - Posts: 18
Member spacespace
Joined: May 09, 2003
Location: United States
Posted: April 04, 2005 at 2:50 AM / IP Logged  
Hi guys,
   I just recently installed a system 2 weeks ago and just today 3 of my 4 speakers went dead, no sound at all while the fourth one still going very good. The system for my car includes 1 Performance Teknique amp 800watts (powering the sub), 1 Performance Teknique amp 500watts (powering the 4 speakers), 4 Pioneer speakers, Pioneer 8600MP head unit. The system been bumping pretty good for the last two weeks until today. Can you guys help me diagnose this problem....is it loose wires, bad ground, burned fuse?...I tried checking all those but found nothing...please help...thank you very much
Sound Pressure 
Silver - Posts: 711
Silver spacespace
Joined: March 09, 2002
Location: United States
Posted: April 04, 2005 at 2:56 AM / IP Logged  
Check the speakers at the amp. Disconnect all the speakers at the amp. Take the speaker that is still working and test it into the other channels to see if it still works, if so check the wiring back to the other 3 speakers. If all channels work problem is within the speaker wire or at the speaker itsefl possible grounding out.
Sound Pressure
You know you have the right amount of pressure when your eyes start to water! Now you've got Juice!
DYohn 
Moderator - Posts: 10,739
Moderator spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Audio and Video. Click here for more info.spacespace
Joined: April 22, 2003
Location: Arizona, United States
Posted: April 04, 2005 at 9:48 AM / IP Logged  
"Performance Teknique" makes very poor quality amps and it may be that you have simply blown it.  Try swapping left and right speaker conenction at the amp for the one channel that still functrions.  If it is channel 1 for example that still works, try swapping the speaker conenctions at the amp between channels one and two.  If the same speaker still works, then you have a speaker problem with the other three.  If the working speaker changes with the wiring, your amp is toast.
Support the12volt.com

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, December 1, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer