Print Page | Close Window

05 scion xb , ss frigette

Printed From: the12volt.com
Forum Name: Cruise Controls
Forum Discription: Cruise Control Settings, Tach Signal, VSS PPM(Vehicle Speed Signal Pulses Per Mile), Vacuum, Brake, etc.
URL: https://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?tid=94227
Printed Date: May 27, 2022 at 12:50 AM


Topic: 05 scion xb , ss frigette

Posted By: SoundAudio
Subject: 05 scion xb , ss frigette
Date Posted: May 24, 2007 at 10:31 PM

I put an SS Frigette electronic cruise on a Scion xB and it is tripping the check engine light with a speed sensor code. It is also shutting off after about 30 minutes of use and won't work again for a little while.  I connected the VSS at  the ECM, violet/white, black connector.  I think it is a bad servo any other suggestions?

-------------
Good Luck!
-Thad



Replies:

Posted By: sparkie
Date Posted: May 27, 2007 at 7:56 PM
Use a digital volt meter to verify all other wiring first, before condemming the unit. If you have a bad ground or poor power source, the cruise could cause these problems.

-------------
sparky




Posted By: SoundAudio
Date Posted: June 03, 2007 at 10:54 PM

I'm sorry I lied, the VSS is not from the black connector because there is no violet/white in the black plug.  I connected to the second white connector from the top on the left side of the back of the fuse block, would you be so kind as to verify that this correct. I know I am getting signal from it because the cruise does work for awhile. I would just like to verify it is the right one.

Thanks



-------------
Good Luck!
-Thad




Posted By: airandsound
Date Posted: June 12, 2007 at 9:10 AM
Toyota Echo 2000-2006
Scion XA XB

00-02
VSS: at ECM, Passenger dash, 22 pin plug, Pin 9
Wire Color: PURPLE / WHITE 4000 pulse (switches are set)

03-06
VSS: at ECM, Behind Glove Box, Black Plug*, 2nd Row from
The bottom, Wire Color: PURPLE / WHITE 4000 pulse

* might be 3rd White plug





Print Page | Close Window