Print Page | Close Window

2013 nissan frontier code alarm ca6554

Printed From: the12volt.com
Forum Name: Car Security and Convenience
Forum Discription: Car Alarms, Keyless Entries, Remote Starters, Immobilizer Bypasses, Sensors, Door Locks, Window Modules, Heated Mirrors, Heated Seats, etc.
URL: https://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?tid=139745
Printed Date: September 26, 2021 at 11:09 PM


Topic: 2013 nissan frontier code alarm ca6554

Posted By: chrisusamps
Subject: 2013 nissan frontier code alarm ca6554
Date Posted: November 18, 2015 at 9:58 PM

I am installing the code alarm ca6554 in my 13 frontier. I am having issues with the db all 2 instructions. The dball2 shows you hard wire lock/unlock into bcm pins 7 gray and pin 8 light blue.   I am using bulldog wiring diagram for my truck and it says lock pin is purple 5 and unlock is lt green pin 6. Why is it showing different pins and wire colors? The obd2 connectors for CAN high 6 and can low14...are those can low pink and can high blue? The nats connector says pin 4 cut the wire ..data key side then data vehicle side , is this wire brown?



Replies:

Posted By: dasbogie
Date Posted: November 19, 2015 at 7:12 AM
The empty pins dball2 guide suggests controls the factory alarm as well as doorlocks. It lists light blue for arm and gray for disarm in the guide. Sometimes you need to set your r/s to double pulse unlock when you use the arm/disarm . Bulldog has you going to the actual doorlock switch wires which will not control factory alarm.

obd2 connector, can high is pin 6 and can low is pin 14

The guide does list pin 4 at the nats connector as the immobilizer data that will need to be cut which is a brown wire.

-------------
Advanced




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 19, 2015 at 12:30 PM
Thanks dasbogie, the nats connector has I think 8 wirs thats what I didnt get on the dball instructions it only shows 4.




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 20, 2015 at 4:15 AM
I saw a install video for this truck and it said it has 2 starter wires. The manuals says it only 1. Is there a second starter?




Posted By: dasbogie
Date Posted: November 20, 2015 at 7:12 AM
the nats connector is definitely only 4 wires/pins. if you're looking at an 8pin, then your at the wrong connector. that truck will have a light green 2nd start wire at the ignition switch. The rest of the ignition wires can also be found in the driver kick panel as well as the ignition switch.

-------------
Advanced




Posted By: howie ll
Date Posted: November 20, 2015 at 8:35 AM
Thought of testing yourself?


-------------
Amateurs assume, don't test and have problems; pros test first. I am not a free install service.
Read the installation manual, do a search here or online for your vehicle wiring before posting.




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 22, 2015 at 3:59 PM
I thought I would ask questions here first. Its a forum , if you are not helping me or anyone else. There would be no need to come on my post. Thanks to all who helped.




Posted By: howie ll
Date Posted: November 22, 2015 at 4:02 PM
If you don't test yourself you'll assume, never learn and make mistakes.

-------------
Amateurs assume, don't test and have problems; pros test first. I am not a free install service.
Read the installation manual, do a search here or online for your vehicle wiring before posting.




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 22, 2015 at 5:22 PM
Good point howie..point taken. Go back to the old proverb. Give aman a fish you feed him for that day. Teach him to fish you feed him for a lifetime.




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 24, 2015 at 9:04 PM
I used a relay and connected the second starter, lite green in the truck. The starter soundex sluggish without it. I have last issue and I have used multimeter, digital probe and test light. The red wire at the trailer harness to the right of steering column for park lights doesnt not work. It has 12 volts when you turn on park lights but not with the park light wire off the alarm. I have been working on it for 3 hours. Any help would be appreciated!




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 24, 2015 at 9:59 PM
I wanted to add that the harness is not connected to anything. It has 5 wires and one pin hole is empty. I ran a 12 volt lead to the parking light up front and it powered all the exterior parking lights. The dash will not light up though. One install diagram said it was pin 4. And was red. When you turn park lights on by switch it shows red with logic probe. I never though parking lights would be my downfallmin life.




Posted By: dasbogie
Date Posted: November 25, 2015 at 7:23 AM
The Nissan parking light wire you speak of in the trailer harness is the one I usually go to for + p.lights and it works real good. If your r/s isn't outputting 12v then there is a jumper that needs changed, a wire that needs to go to 12v constant to output during r/s or a feature that needs changed. I am not a code alarm user, definitely not familiar with your peticular r/s.

-------------
Advanced




Posted By: howie ll
Date Posted: November 25, 2015 at 7:25 AM
I think there might be a WHITE/ red that needs to be 12V+ constant sourced, i.e. join to a red.

-------------
Amateurs assume, don't test and have problems; pros test first. I am not a free install service.
Read the installation manual, do a search here or online for your vehicle wiring before posting.




Posted By: chrisusamps
Date Posted: November 25, 2015 at 8:21 AM
I fiinnaly got it. I was looking at the dash lights. They dont come on in this particular vehicle. I did my xterra and my camry the dash lights came on. Thats what was confusing me. Installers are under rated..its hardcwork. Have a happy thansgiving fellows.





Print Page | Close Window