Print Page | Close Window

Avital 5305l Install, 2010 Lincoln MKZ

Printed From: the12volt.com
Forum Name: Car Security and Convenience
Forum Discription: Car Alarms, Keyless Entries, Remote Starters, Immobilizer Bypasses, Sensors, Door Locks, Window Modules, Heated Mirrors, Heated Seats, etc.
URL: https://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?tid=145096
Printed Date: December 07, 2021 at 5:14 AM


Topic: Avital 5305l Install, 2010 Lincoln MKZ

Posted By: andyvillen
Subject: Avital 5305l Install, 2010 Lincoln MKZ
Date Posted: December 23, 2018 at 11:52 PM

Hey all,

I installed a avital 5305l on my 10 lincoln MKZ along with a fortin key-bypass-sl2.
The car will not crank on remote. But if I power the starter wire when it should be cranking it starts and runs.
Is there something I'm missing?

I followed the pictorial on here, the remote has a security but I didnt hook any of that up. Does the remote need to see something from that to start?

Thanks Andy



Replies:

Posted By: chev104275
Date Posted: December 24, 2018 at 6:21 AM
Can you list out what you did connect ? So we can get a better idea of what's going on.

-------------
If i Can't Install it    I Don't need it   Joe




Posted By: andyvillen
Date Posted: December 24, 2018 at 7:53 AM
For sure,


Main 5 pin harness   chassis ground, fused 12v constant, parking light output.

Remote 10 pin harness   fused 12v ignition 1 relay input, starter output , accessory output, ignition 1 input/ output.

24 pin harness

Trunk release output, hood pin input, horn honk output( does not honk horn ), brake shutdown input.

Thanks in advance :)






Posted By: geepherder
Date Posted: December 24, 2018 at 8:21 AM
It looks like you didn't connect the power wire (red/black) for the starter. I always connect all three red fused wires in the remote start harness.

-------------
My ex once told me I have a perfect face for radio.




Posted By: andyvillen
Date Posted: December 24, 2018 at 9:04 AM
do you put the red/black with the violet ?


OOOOOHHHH, i understand now... haha... CLICK!




Posted By: andyvillen
Date Posted: December 24, 2018 at 9:17 AM
That was my problem ! thanks for the help!





Print Page | Close Window