the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2006 Toyota corolla, alarm/remote start


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
xtremej 
Gold - Posts: 1,441
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: February 24, 2006
Location: United States
Posted: April 14, 2006 at 8:59 AM / IP Logged  

Direct tech has that you can tie status output wire from remote  start to blu/black keysense wire to disarm fact. alarm when remote starting. Has anyone done this and do I have to use a relay to split the status wire between keysense and ignition bypass?

Thanx

cntrylvr79 
Silver - Posts: 582
Silver spacespace
Joined: July 02, 2005
Location: United States
Posted: April 14, 2006 at 9:16 AM / IP Logged  
yes I have.  Are you using a dei system.  IF you are you can use the blue status output from the relay pack to the keysense and use the blue/white from the brain to power up the bypass.  IF not you could use 2 diodes to activate both the bypass and the keysense.
Cause I'm So white and nerdy...
First Class Certi-fried installer
xtremej 
Gold - Posts: 1,441
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: February 24, 2006
Location: United States
Posted: April 14, 2006 at 9:17 AM / IP Logged  

I'm using a crimestopper rs-1704. I'll diode the split.

Thanx for the info.

Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,751
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: April 16, 2006 at 11:49 AM / IP Logged  
Have you verified that your Corolla has a factory alarm? I believe it's only available as a dealer-installed item--------if there is a factory-installed alarm, it is a very rare option.
xtremej 
Gold - Posts: 1,441
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: February 24, 2006
Location: United States
Posted: April 17, 2006 at 8:37 AM / IP Logged  
I guess I verified it kinda old school lock the door with factory switch. Let it sit for a few min. then remote start, the horn went off, while flashing lights. I added the disarm wire to the mix and tied to keysense it didn't trigger horn or lights after this. The car was a dealer trade so the dealership was unsure if any thing had been added, saleman new next to nothing.  We generally don't see many foreign cars, but with gas prices on the rise here I think this will change. Any info how to verify if it has alarm or not?
cntrylvr79 
Silver - Posts: 582
Silver spacespace
Joined: July 02, 2005
Location: United States
Posted: April 17, 2006 at 9:25 AM / IP Logged  
If the horn and lights are going nuts like you said then it does have a factory alarm.  They actually aren't that rare in the 06's.  IF you see a security led in the dash then there's an alarm in the car.  Don't remember where exactly the led is though, since I never really paid much attention to it.
Cause I'm So white and nerdy...
First Class Certi-fried installer
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,751
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: April 18, 2006 at 8:16 AM / IP Logged  
cntrylvr79 wrote:
  IF you see a security led in the dash then there's an alarm in the car.
I'm sorry to contradict, but that's not always true.
--The security LED means the car has a transponder key, and possibly has an alarm.
--It could also mean that there is no transponder key, but there is a dealer-installed alarm.
(Also, a couple of versions of the Tundra are equipped from the factory with an alarm, but no transponder key---a rare mix for Toyota.)
Anyway, here's how you test.
--Close the hood, trunk, and doors.
--Arm the system in one of three ways:
A. Lock with the factory remote.
B. Lock with the key, from the outside.
C. Open a door, hit the power lock button, close door.
--Now, observe the security light.
If it just keeps on flashing, you have a transponder key, but no alarm.
If it comes on steady, it has an alarm and it's now arming....... after 30 seconds it will flash again; alarm is now armed.
cntrylvr79 
Silver - Posts: 582
Silver spacespace
Joined: July 02, 2005
Location: United States
Posted: April 18, 2006 at 8:36 AM / IP Logged  
My bad I've never had a toyota that had the security light and not have an alarm in it.
Cause I'm So white and nerdy...
First Class Certi-fried installer

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, July 26, 2017 • Copyright © 1999-2017 the12volt.com Donate to the12volt.com Advertising Top of Page
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Donate to the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer