the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

avic d1 in 01 explorer sport


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
drumming1monkey 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: April 28, 2009
Location: New York, United States
Posted: April 30, 2009 at 10:13 PM / IP Logged  
I have had an avic D1 installed in my 01 explorer sport for a few months now and have basically just delt with the issues I have had with it. The D1 was used when I purchased it and i believe that someone had messed with the wiring so I need some help getting everything straightened out.
First i would like to know how to correct the wiring so everything works. It seems as if the parking brake hack had been tried but I still get the warnings that pop up when I turn the unit on and change to the video or gps mode. I believe that those shouldn't pop up if the hack was done correctly. So if someone could tell me which of my wired need to be connected or added to the empty slots and grounded it would be appreciated.
Second I would like to know what wire in my explorer needs to be hooked up to which wire of the avic harness for the vss to improve the gps.
finally, the direction that the gps shows that I am traveling slowly rotates as I drive so it always, messed up the directions since it tries to reroute me in the direction it believes im going. Is this something that could be messed up from bad wiring? or is there something permanently wrong with the gyro or something.
Image
Image
Here is how the harness currently is:
top: Purp, purp/blck, green, pink, (empty), l ight green, red, (empty), yellow, black
bot: gray, gray/black, white, WHITE/ black, blue/white, (empty), Pink/white, (empty), black, black
Thanks for any help
-Matt
drumming1monkey 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: April 28, 2009
Location: New York, United States
Posted: April 30, 2009 at 10:18 PM / IP Logged  
heres the links to the pictures since i cant post them.
https://i6.photobucket.com/albums/y205/drummer1200/IMG_0042.jpg
https://i6.photobucket.com/albums/y205/drummer1200/IMG_0041.jpg
-Matt
soundnsecurity 
Gold - Posts: 2,705
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: November 10, 2008
Location: Louisiana, United States
Posted: May 03, 2009 at 12:50 PM / IP Logged  
cant tell you how to do a video bypass. you can do a google search to find out where to add that pin thats how i found out. and your positioning problem could be the speed sense wire isnt hooked up right or your gps antenna is going bad

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, November 27, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer