the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

best amp for my subs


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 08, 2009 at 11:22 PM / IP Logged  

Sorry if I did this wrong, but I am trying to figure out what would be the best amp for competition. Two Kicker cvx 15's rated at 1000 watt rms, 2000 max. I had a Hyphonics Brutus 2608D but it just quit on me. with that set up i hit a 145.1 on the meter, tryin for more.

And Ideas, thanks!

i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,579
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: September 09, 2009 at 6:15 AM / IP Logged  
Did the amp smoke?  Does it still light up?  Is there an AGU type fuse anywhere between the amp and the battery?
jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 10, 2009 at 8:21 AM / IP Logged  
yea the front blue display still lights up bright and the lil green light come on as well. Now a few days ago it did throw itself into protect when I turned it up. I have 60A under the hood, 150A behind the 1first batt in the back
jeffchilcott 
Platinum - Posts: 2,483
Platinum spacespace
Joined: April 11, 2002
Location: United States
Posted: September 10, 2009 at 9:54 AM / IP Logged  
As far as an amp for competition, we typically go over the RMS rating of our subs, if not WAY over...thues why things get destroyed quite often.
What impedance CVX's do you have?   That would help with making a amp desicsion.
2009 0-1000 Trunk WR 154.0DB 2009 1001+ Trunk WR
2007 USACI World Champion
2007 World Record
2006 USACI Finals 2nd Place
jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 10, 2009 at 7:08 PM / IP Logged  
they are both dual 4's,  running at 1ohm
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,579
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: September 10, 2009 at 7:17 PM / IP Logged  
i am an idiot wrote:
Did the amp smoke?    Is there an AGU type fuse anywhere between the amp and the battery?
jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 10, 2009 at 9:39 PM / IP Logged  

There was no smoke from the amp, atleast not that I saw.....

And there is no fuse that runs from the wire out of the batt to the amp. they are b4!

jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 11, 2009 at 12:11 AM / IP Logged  

I was in the car checking everything out. I hooked up a single cvr at 1 and 4 ohm out of a box to see what it does. Well when I turned the volume up a lil it started to act like its supposed to but then it started making a popping noise threw the sub. I unhooked the sub and then I herd a noise comming from the amp when I placed my ear to it, almost a clicking noise. It wasnt constent or anything just random. Like I said earlier everylight on the amp is illuminated like it should be even the green go light. Protect light off!

The amp that I have hooked up to my highs seems to be working just fine. It plays well and everything, but of course it draws alot less current than the brutus....but Imma try to explain my whole set up agian, here goes.

Under the hood there is my main battery, 4guage wire to a 60 amp fuse, then 4 guage running threw the car to a 150A ANL fuse then 4guage to the positive of battery three and then 5 guage running back to the positive of battery two. I have my 4 guage ground going to battery two and then 5 guage running to battery 3.  (the teminal post run -/+  -/+) for the back two batteries. Now from the middle pos and neg I have 4 guage running straight to the pos and neg of amp.

jeeepguy95 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: August 06, 2009
Location: North Carolina, United States
Posted: September 12, 2009 at 10:02 PM / IP Logged  

Any Ideas guys?

i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,579
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: September 12, 2009 at 10:26 PM / IP Logged  
If the 60 amp fuse is an AGU type fuse, replace it.
Page of 2

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, September 24, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer