the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

heater blower fan


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
joebobrei 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: October 28, 2009
Location: Ontario, Canada
Posted: October 29, 2009 at 7:07 AM / IP Logged  

i dont know if this is where this thread belongs but here we go

I Have a ptoblem with my 1990 integra heater. its pretty wierd and i cant figure it out. Im wondering if anyone has had the same problem. Basically my blower fan isent working properly. when i turn the switch on for the blower it shuts off my deck and it still doesent work. so i disconected me deck and checked the wiring for any wire thats exposed but everything is solid. even with my deck disconected aswell as the wiring harness it still doesent work. i even tried connecting the stock tape deck and still the same. I figure theres a short somwhere or there might be a problem with the resistors for the fan switch. the thing is sometimes it does turn on momentarily or even stay on for 10 mins so i know the blower motor itslf works fine. does anyone have any ideas ?

thx

profuse007 
Gold - Posts: 2,015
Gold spacespace
Joined: October 20, 2002
Location: Texas, United States
Posted: October 29, 2009 at 11:03 AM / IP Logged  
hondahookup.com has the service manual if you plan to test the system.
I would work backward and test the motor itself and see if any power going to it. then check the switch. i am leaning toward the switch giving your a faulty
Houston,TX
"The two most common elements in the universe are H+ and stupidity" (Ellison).
ckeeler 
Gold - Posts: 1,461
Gold spacespace
Joined: June 20, 2008
Location: New Mexico, United States
Posted: October 29, 2009 at 11:28 AM / IP Logged  
you have a bad ground. you need to run a new chassis ground for the blower motor.
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: October 29, 2009 at 12:05 PM / IP Logged  
Maybe not related but Hondas seem to have a run of blower switches failing.
number2 
Copper - Posts: 73
Copper spacespace
Joined: December 31, 2008
Posted: October 30, 2009 at 12:37 PM / IP Logged  
Is the fan motor running smooth and strong? Or does it take a few to get up to full speed or make any unusual noise?

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, September 25, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer