the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

motorcycle brake flasher


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
ron tanc 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: June 08, 2010
Location: United States
Posted: June 08, 2010 at 8:19 PM / IP Logged  

I just install a flasher unit purchased on line and it works fine until I put some RPMs on the bike; then it won't flash or might flicker or just keep a steady on brake light;  it just will not deliver the four pulses per the advertisement. Back to bike idle speed and it works perfectly.

The supplier indicates two bench test were performed prior to shipping and directs me back to the installation sheet and offers no suggestions for a remedy.

I have seen other flashers that came with a diode. This supplier claims one is not needed. Something is going on when the RPMs are increased to cause the flasher to malfunction.

Can anyone help????   If a diode is required, how do I size it, then install it?

 Thanks for your help!

Thanks for your help...Ron
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,679
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: June 08, 2010 at 8:58 PM / IP Logged  
I do not know how your light is supposed to work, but years ago there was a similar product called a cyberlight.  The harder you brake, the more mercury switches would make contact, thus causing a faster rate of flash.   Could this be your situatin?  Is there a wire that connects to a tach wire?
ron tanc 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: June 08, 2010
Location: United States
Posted: June 09, 2010 at 5:53 AM / IP Logged  
The bike is an 08 Suzuki. The unit has three wires, two cut into the brake light wire and one to ground.
Thanks for your help...Ron
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,679
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: June 10, 2010 at 9:38 AM / IP Logged  

I was riding behind a bike yesterday that must have had the same device.  Every time he hit the brakes the lamps flashed 4 times then lit steady.  At speeed, with the clucth pulled in and the motor at idle does it behave as it should? 

have you checked voltage at the battery with engine revved a bit vs. at idle?

KPierson 
Platinum - Posts: 3,527
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: April 14, 2005
Location: Ohio, United States
Posted: August 26, 2010 at 5:19 AM / IP Logged  
Where did you ground the unit?
Kevin Pierson

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Tuesday, June 18, 2024 • Copyright © 1999-2024 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer