the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

1998 bmw 740 il


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
dkouri 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: April 15, 2013
Location: Washington, United States
Posted: April 15, 2013 at 1:29 PM / IP Logged  
HI guys this is bit out of my scope. I didn't get many of these at my shop. So here is what is going on, it does have the nav. The previous owner said the stereo was working. He disconnected the battery to charge it and when he reconected the terminals the radio didnt come on. The unit is not asking for a security code. When you turn it on and try to tune the stations it just cycles like no antenna. Both the tape and changer say error when trying to use them. From what I have read the tuner is in the trunk with all the other components. I did pop speakers at the amp that worked changed and tested fuses for what was listed on as radio and amp. I have pics of what is there I am trying to help a buddy get this figured out. Any help would be great!
I am pretty sure the file size is too large to post here. I can either email them or text them. My number is 330-475-9211 or email me at daniel.kouri.sr@gmail.com.
Thanks again guys
Daniel Kouri
soundnsecurity 
Gold - Posts: 2,705
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: November 10, 2008
Location: Louisiana, United States
Posted: April 15, 2013 at 6:07 PM / IP Logged  
sounds like something not getting power, possibly something is unplugged. did you check EVERY fuse box? usually on a 7 series there will be at least two fuse boxes and sometimes three. one is usually by the battery where ever that is (trunk or hood), one is usually behind the glove box and sometimes there can be one under the back seat.
dkouri 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: April 15, 2013
Location: Washington, United States
Posted: April 15, 2013 at 7:14 PM / IP Logged  
Thanks,
I did check the one in the trunk and under the hood. I will look for a fuse box in those other locations. I can send you pics but the res. is too high to post in the message.
Daniel Kouri
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,566
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: April 15, 2013 at 10:35 PM / IP Logged  
Find the Logic7 amp in the drivers side rear of the trunk. Remove the amp and look for a fuse under where the harness plugs into the amp.
If a battery charger or the battery were connected backwards, it will have blown the fuse in the amp.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Thursday, August 18, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer