the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2002 dodge ram 1500 remote start


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
wegz15 
Member - Posts: 5
Member spacespace
Joined: November 25, 2015
Posted: November 25, 2015 at 5:41 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote wegz15
So this is my first time installing a remote start system. The diagrams have me confused because I've seen a video for a 2005 that the guy said he didn't use relays, but my diagram says I may need relays. I've put in stereo systems. The other thing that is getting me is the parking light flash. I am installing an avital 4103lx and it talks about if your light flash output is positive hook up this way if it is negative hook up the other way. Sorry if this is a noob question, but how do I determine if my light flash output system is +/-?
Thanks for all the help.
smokeman1 
Platinum - Posts: 1,588
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: September 14, 2009
Location: Wisconsin, United States
Posted: November 28, 2015 at 6:40 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote smokeman1
http://www.bulldogsecurity.com/bdnew/vehiclewiringdiagrams.aspx
When all else fails, Read the Instructions
Support the12volt.com Make a Donation
wegz15 
Member - Posts: 5
Member spacespace
Joined: November 25, 2015
Posted: November 28, 2015 at 10:47 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote wegz15
So I got everything hooked up. Two issues.
First, the doors do not lock or unlock. I soldered the 4103 blue (unlock) to a 330 ohm resistor and green (lock) to an 820 ohm resistor then soldered both to the WHITE/ green wire in the driver kick panel. The connections work when I ground them to a factory ground, however when I hit lock/unlock on the remote the lights flash but they do not open.
The second issue is the lights. I soldered the h1/9 white wire to a 330 ohm resistor then to the (-) purple / YELLOW behind the light switch. Again, when I ground this connection to factory ground only the parking lights come on, when hooked up to the remote start they parking lights and headlights come on.
I believe I have the jumper in the right position. I removed the jumper and tried it and no lights at all come on.
wegz15 
Member - Posts: 5
Member spacespace
Joined: November 25, 2015
Posted: November 28, 2015 at 11:20 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote wegz15
Admin please delete.
Sorry, I just realized where this was posted. I initially posted from my phone. I reposted it in the correct sub forum.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, October 18, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer