the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Viper 5701 has me scratching my head


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
leonpiper69 
Member - Posts: 37
Member spacespace
Joined: April 02, 2011
Posted: October 23, 2016 at 10:36 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote leonpiper69
Battery in the truck (trailblazer) died yesterday.
So, I charged it and it was fine (the truck has left me with a dead batt a few times over the last few years.....randomly but that is not what this is about).
So I charged it and then took it for a drive all was well, now this morning the doors don't lock or unlock even though it chirps. It's not in valet mode and I can hear the relays clicking in the brain under the dash but something isn't right.
I have put it in valet mode and taking it out, I have disconnected the control center and reconnected (I know it is sensing the remote but I had read diff things online and figured it was worth trying and couldn't hurt).
Basically, I think maybe the XK01 module might have died because it won't start with the remote start and the alarm won't get set off by opening the door but the shock sensor will set it off.
Also I tried the remote start one time and even though it didn't work, I started the truck and when I shut the key off and took it out the truck stayed running and then I hit the remote start for shutdown and it shut off the truck.
Anyone ever seen an XK01 go bad and second, you guys think that is the issue?
Thanks
leonpiper69 
Member - Posts: 37
Member spacespace
Joined: April 02, 2011
Posted: October 23, 2016 at 2:28 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote leonpiper69
Just a small update.
I unplugged the XK01 10 pin and 4 pin connectors and then tried to reprogram the unit...........it now does everything it did before (never could get it to put the windows up), but now the remote is no longer a two way and I don't get the sounds from the remote.
I don't know why reprogramming the XK01 would effect the remote but I will trouble shoot that next.
I am just glad the functions work.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Tuesday, December 7, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer