the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2015 Nissan Rogue Select, Encore E5 Installation


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
dingusmagee 
Member - Posts: 1
Member spacespace
Joined: February 26, 2021
Location: Kansas, United States
Posted: February 26, 2021 at 4:23 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote dingusmagee
I am at my whit's end.
I have an Encore E5 installed on a 2015 Rogue Select W/O Intellikey. The vehicle will crank (now - after several "programming" attempts), but will not start.
I added an OmegaLink OL-MDB-ALL which I flashed with the provided program. After installing the Omegalink, they informed me that the module was working properly and that my problem was with the Encore unit.
Encore doesn't exist anymore (from what I can tell) and Sonic Electronics isn't replying to my emails.
On the back of the installation guide (which I've attached) it has several programming features. I've completed A, D, and E. I have E set to Voltage Checking Type - Hi Check Level. 2015 Nissan Rogue Select, Encore E5 Installation -- posted image.
This turd still won't start, but cranks enough that it SHOULD start.
There are ZERO problems starting the car with the key otherwise.
Any assistance would be greatly appreciated.
It be what it be...
geepherder 
Platinum - Posts: 3,584
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: October 27, 2003
Posted: February 26, 2021 at 7:48 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote geepherder
When you try to remote start, does the immobilizer light stay on? If so, without turning your key, just place it in the ignition and try again. If it remote starts, the problem is bypass related. It doesn't necessarily mean that the bypass doesn't work- it could be that it's not getting a signal from the remote start.
My ex once told me I have a perfect face for radio.
silvercivicsir 
Copper - Posts: 282
Copper spacespace
Joined: November 21, 2003
Posted: February 27, 2021 at 6:59 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote silvercivicsir
are you sure the pink ignition wires are correct? Pink at pin 1 is ignition, (next to the t h i c c red) the other pink is accessory... like the other poster has said, stick the key in the ignition, and try remote starting it. if it runs, it's the bypass.. also check the immo cut, you are feeding immo the bcm, not the transponder module.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Tuesday, June 15, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer