the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Volume cuts out after 3 seconds


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
hockey18 
Member - Posts: 8
Member spacespace
Joined: April 20, 2004
Posted: September 15, 2004 at 12:29 PM / IP Logged  
Hello,
Yesterday, as I was on my way home, the volume coming through the speakers cut out to about half the norm. Now, on a range of 0-80, turning it almost all the way up to 80 isn't nearly as loud as it was when it was at, say, 50-60.
I also noticed that right when I start the car, the volume will be fine (ie. as it was a day ago) but about 3 seconds the volume will drop out again. It's almost like it's 'auto-muting' after 3 seconds, but a minimal amount of sound is still getting through (and I don't have an auto-mute feature).
What could these symptoms indicate? Thanks in advance.
-Justin
lolzitsmtss 
Copper - Posts: 174
Copper spacespace
Joined: April 29, 2004
Location: United States
Posted: September 15, 2004 at 7:28 PM / IP Logged  
sound coming from all the speakers? same thing happen to me but i looked and only 3 out of the 4 speakers were on.
I guess that guy has subs.
94legend 
Silver - Posts: 237
Silver spacespace
Joined: June 27, 2004
Location: United States
Posted: September 15, 2004 at 7:31 PM / IP Logged  

I'm not sure, But i would just check each speaker to be sure. test the speaker, and be sure that the wires are fastened tightly.  If its not much of a hassel, remove your deck out, and be sure the connections are tight as well. I hope there not taped together. ^_^

94legend 
Silver - Posts: 237
Silver spacespace
Joined: June 27, 2004
Location: United States
Posted: September 15, 2004 at 7:32 PM / IP Logged  
Forgot to mention does the deck happen to be a factory made or after market product?
hockey18 
Member - Posts: 8
Member spacespace
Joined: April 20, 2004
Posted: September 15, 2004 at 8:04 PM / IP Logged  
The HU is an eclipse AV8132 aftermarket.
Sound is coming from all speakers. But as I said, its only 'full' sound for about the first 3 seconds after starting the car. Then, it simply sounds like someone turned it almost all the way down. You can turn it up almost all the way, and it will still only be about 50% normal loudness.
All amps have power and show no alert/warning status.
DYohn 
Moderator - Posts: 10,739
Moderator spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Audio and Video. Click here for more info.spacespace
Joined: April 22, 2003
Location: Arizona, United States
Posted: September 15, 2004 at 9:50 PM / IP Logged  
Sounds like a defective opamp or power supply component is shutting down (probably on thermal overload.)  I'd get the head unit checked, or try a different amplifier if you have access to one.  If it does the same thing with a different amp, it's definately in the HU.
Support the12volt.com
hockey18 
Member - Posts: 8
Member spacespace
Joined: April 20, 2004
Posted: September 15, 2004 at 10:54 PM / IP Logged  
Ok, I think I'm going to make an appointment with the installer to check it out, as the system is way out of my league (which doesn't take much).
If anyone has any other suggestions, please feel free. Thanks for the help thus far.
bumpingjeep 
Copper - Posts: 149
Copper spacespace
Joined: September 12, 2004
Location: United States
Posted: September 16, 2004 at 12:26 PM / IP Logged  
what kind of car is it in???
hockey18 
Member - Posts: 8
Member spacespace
Joined: April 20, 2004
Posted: September 16, 2004 at 12:50 PM / IP Logged  
A 2003 Nissan Spec-V. I'm getting ready to sell it, figures that this all happens now Volume cuts out after 3 seconds - Last Post -- posted image.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, November 27, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer