the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Pioneer AVIC-n1, SDV-P7, and 12disc chang


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
fearx24 
Copper - Posts: 60
Copper spacespace
Joined: April 22, 2003
Location: United States
Posted: March 08, 2005 at 1:58 AM / IP Logged  
I currently have the pioneer Avic-n1 installed and also installed the pioneer SDV-P7. They are hooked up via the IP-bus cable. There is also a pioneer 12 disc changer hooked up to them also via IP-Bus everything is fine and great but the audio from the dvd player SDV-P7 is really quiet compared to the radeo and disc changer and also anything else I have hooked up like a gamecube. I have crank up the volume for the pioneer SDV-P7 player. Anyone know why this might be. Ive tried changing everything around and double checked all connections. Its just not nearly as loud as everything else. It sounds fine if I crank it up but then if I switch audio sources I get my doors blown off. hahah
Thanks Nick
Two_Cold 
Copper - Posts: 91
Copper spacespace
Joined: July 23, 2002
Location: Canada
Posted: March 08, 2005 at 3:19 AM / IP Logged  
I have the exact same problem.
fearx24 
Copper - Posts: 60
Copper spacespace
Joined: April 22, 2003
Location: United States
Posted: March 09, 2005 at 10:44 AM / IP Logged  
I have contacted pioneer and so far I cannot figure out why its so quiet.
fearx24 
Copper - Posts: 60
Copper spacespace
Joined: April 22, 2003
Location: United States
Posted: March 10, 2005 at 5:15 PM / IP Logged  
I called pioneer and they dont seem to have a solution for me. I notice that the sound is much better if you go through the audio outputs but then you loose control of the unit through the ipbus.
Nick
Go4DKil 
Member - Posts: 16
Member spacespace
Joined: February 11, 2005
Location: United States
Posted: March 12, 2005 at 11:14 PM / IP Logged  
Page 84 in the operation manual speaks to the "SLA" source level adjustment.
Touch the SLA button in the Audio Menu and hit the + to raise the volume.
n1976jmk 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: November 14, 2004
Location: United States
Posted: March 19, 2005 at 1:24 PM / IP Logged  
had the same problem with mine when i had it installed in my last car with the avic-n1, just adjusted the sla and upped the volume on the avic and ran main volume through my deq-9200
n1976jmk 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: November 14, 2004
Location: United States
Posted: March 20, 2005 at 9:07 AM / IP Logged  

i couldnt do anything about the low volume, i bet it is because the dvd player is much older


Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Friday, December 3, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer