the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Air Horn Relay


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
integra fl 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: December 30, 2005
Location: United States
Posted: December 30, 2005 at 2:23 PM / IP Logged  
I got an air horn kit yesterday and it came with a relay to install it, I was told I can just not use the relay and just hook the compressor up to the positive wire from my stock horn and just ground the negative wire going to the neg. pole of the compressor, would this cause a problem? whats better to do?
tragik 
Copper - Posts: 169
Copper spacespace
Joined: September 28, 2005
Location: Alaska, United States
Posted: December 31, 2005 at 3:23 AM / IP Logged  

use the relay.  The air horn may sound using the power from the horn, but it wont be as loud as if the airhorns compressor has its own power source. and it wont blow ahorn fues either if you do it that way.

Northstart.....or start it your damn self.
techguy688 
Copper - Posts: 55
Copper spacespace
Joined: November 07, 2004
Location: United States
Posted: December 31, 2005 at 6:06 PM / IP Logged  

I second that, Do it right the first time. The relay will save you troubleshooting time in the long run.Air Horn Relay - Last Post -- posted image.

Just because you've done something for a long time doesn't mean you're any good at it.
Cable Ties Rock!
integra fl 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: December 30, 2005
Location: United States
Posted: January 02, 2006 at 2:19 PM / IP Logged  

Air Horn Relay - Last Post -- posted image.

Where do I hook up 86 and 85 too? I know 30 goes straight to the battery and 87 goes to the compressor. I got an Integra 92, and was told when i push the horn button then it becomes grounded, does it make a difference?

techguy688 
Copper - Posts: 55
Copper spacespace
Joined: November 07, 2004
Location: United States
Posted: January 02, 2006 at 8:53 PM / IP Logged  

If you want to use your existing horn button and the button(switch)  is on the (-) side of the circuit, connect 85 to the horn wire .  Connect 86 to a constant 12vdc source.    (If the horn goes off constantly when you hook it up without pushing the horn button you are on the wrong side of the horn switch.) 

If you want to use a seperate button. ill find that diagram.

Just because you've done something for a long time doesn't mean you're any good at it.
Cable Ties Rock!
techguy688 
Copper - Posts: 55
Copper spacespace
Joined: November 07, 2004
Location: United States
Posted: January 02, 2006 at 9:35 PM / IP Logged  

Air Horn Relay - Last Post -- posted image.

I threw this together dont mind the trial software stamp.   If you do this one make sure you fuse it near the power source.

Just because you've done something for a long time doesn't mean you're any good at it.
Cable Ties Rock!
integra fl 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: December 30, 2005
Location: United States
Posted: January 02, 2006 at 10:06 PM / IP Logged  
thanks alot bro!!!
MikesMarine 
Copper - Posts: 47
Copper spacespace
Joined: November 17, 2004
Location: United States
Posted: January 07, 2006 at 3:25 AM / IP Logged  
in my business, unless you are using very heavy guage wire, the relay wont go, thus the horn wont blow (or very weakly). omitting the relay, and upgrading the fuse in the harness does make it work
integra fl 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: December 30, 2005
Location: United States
Posted: January 07, 2006 at 12:22 PM / IP Logged  
you mean just change out the stock horn fuse in my car and put in a higher one and just connect (+) and (-) to the horn wires?
yourm0m1 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: April 25, 2006
Location: United States
Posted: April 27, 2006 at 7:00 PM / IP Logged  
sorry to post on an older topic but i had a question about this whole setup.....can i just wire the compressor with the positive wire to the battery fused, and then the ground on a switch to the chassi?? thanks for the help just trying to avoid the factory horn and be able to switch it on when i want to and not interfere with the factory horn use

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, February 4, 2023 • Copyright © 1999-2023 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer