the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

options to run power wire besides drill


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
standbackimapro 
Member - Posts: 43
Member spacespace
Joined: November 23, 2005
Location: United States
Posted: November 14, 2007 at 1:16 PM / IP Logged  

Well at circuit city, when doing an Amp/sub... we always drill into the firewall...

without even asking the customer, my question is, what do you guys do when the  customer dosnt want to drill into there car, and theres no other place to run it.. for instance like a Scion Tc...

Alpine Guy 
Platinum - Posts: 2,478
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: October 18, 2003
Location: Canada
Posted: November 14, 2007 at 2:56 PM / IP Logged  
If there is no rubber boots to enter safely then id tell the customer to come back when he invents a way to wirelessly send hundreds of amps of current to the amp without wires. And once he discovers that, tell him you will buy stock in his company.
Im willing to bet though if you show him one of the waterproof gromit's he will change his mind.
http://www.partsexpress.com/pe/showdetl.cfm?&Partnumber=263-637
2003 Chevy Avalanche,Eclipse CD7000,Morel Elate 5,Adire Extremis,Alpine PDX-4.150, 15" TC-3000, 2 Alpine PDX-1.1000, 470Amp HO Alt.
techman93 
Silver - Posts: 591
Silver spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Pennsylvania, United States
Posted: November 14, 2007 at 4:31 PM / IP Logged  
You have to drill if there no other option.
The wire I'm test'n isn't doin' what it's supposed to be doin'... I am so glad I printed that tech sheet, with the wrong info.
Do it right the first time... or I might have to fix it for ya
greenbroncoguy 
Copper - Posts: 299
Copper spacespace
Joined: March 27, 2003
Location: Florida, United States
Posted: November 14, 2007 at 4:52 PM / IP Logged  

Yeah, run it underneath the vehicle and drill up under where the wire comes in at next to the amp (at the back of the car). Then the customer won't have any water troubles to worry about, and you can still get inside.

Wire will have to be inside like wire loom/techflex or something...

KPierson 
Platinum - Posts: 3,527
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: April 14, 2005
Location: Ohio, United States
Posted: November 14, 2007 at 5:25 PM / IP Logged  

If the customer won't allow you to drill any holes send them somewhere else to have it installed.

They will either decide an amp isn't that important or that one hole really isn't that big of a deal.

Kevin Pierson

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, November 30, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer