the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

02 mazda tribute


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
mxxmikexx 
Silver - Posts: 796
Silver spacespace
Joined: September 18, 2002
Location: United States
Posted: March 06, 2003 at 3:08 PM / IP Logged  
ok heres the deal, ive done two mazda tributes that have turned out to be nothing but problems with transponder bypass. they work fine for awhile but once it gets cold outside, like 10 degrees at night, they stop working, theyll crank, but wont start and the security key light starts flashing on the dash which indicates the transponder signal from the buried key isnt working properly. now i would like to think that im not that stupid, i mean ive done hundreds upon hundreds of remote starters, and i just think its kind of odd that i have two vehicles that are both mazda tributes having these problems. Ive heard of the transponder keys not working properly when they get extremely cold, is this true? has anyone had similiar problems like this before with tributes? thanks....
jayts95 
Copper - Posts: 150
Copper spacespace
Joined: April 24, 2002
Location: Michigan, United States
Posted: March 06, 2003 at 6:57 PM / IP Logged  
Yes, I have had the same problem. It is only on ford, mazda etc., not chrysler vehicles. It is such a pain in the ass.
Bnluis 
Silver - Posts: 578
Silver spacespace
Joined: December 24, 2002
Location: New York, United States
Posted: March 07, 2003 at 1:47 PM / IP Logged  
Yeah, my friend did one Mazda tribute same problem. ever since no Mazda Tributes for me, the transponders are very sensitive to cold weather.
Luis
Sound Waves
Is up to the installer to test all wires with a DMM whenever possible.
mxxmikexx 
Silver - Posts: 796
Silver spacespace
Joined: September 18, 2002
Location: United States
Posted: March 07, 2003 at 2:20 PM / IP Logged  
does trilogix, or anyone else make a transponder interface that doesnt require burying a key in the dash??????
Bnluis 
Silver - Posts: 578
Silver spacespace
Joined: December 24, 2002
Location: New York, United States
Posted: March 07, 2003 at 3:44 PM / IP Logged  
DEI makes 555S which they claim it will work in this car, Altought I have never used it.
Luis
Sound Waves
Is up to the installer to test all wires with a DMM whenever possible.
mxxmikexx 
Silver - Posts: 796
Silver spacespace
Joined: September 18, 2002
Location: United States
Posted: March 07, 2003 at 5:00 PM / IP Logged  
yeah, DEI claims alot of things that usually turn out to be wrong. atleast from my experience.. so who knows.
mxxmikexx 
Silver - Posts: 796
Silver spacespace
Joined: September 18, 2002
Location: United States
Posted: March 09, 2003 at 5:35 PM / IP Logged  
so im not the only person that has run across this problem in this vehicle? like I said, ive done tons of vehicles and have never had problems like this before. i wound up taking the unit of of the customers car and refunding the money, not worth my aggravation.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, October 5, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer