the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

tach wire, 2000 crown victoria


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
cb11044 
Member - Posts: 18
Member spacespace
Joined: February 29, 2008
Location: Texas, United States
Posted: July 29, 2008 at 4:20 PM / IP Logged  

I installed a clifford 50.5x r/s in my 2000 crown vic.  Right now its setup to voltage check, because I cant find my tach wire.  Does anyone know exactly where it is direct techs says its under hood at the pcm (WHITE/ pink)

Ive had no luck so far ive found like 3 wires that are WHITE/ pink, but when I try to learn the tach the led never turns on.

Any how with voltage check if I have my a/c on the car shuts down after 10 secs.  the manual says if this happens to hook tach wire.  I live in texas so yall know how hot it gets down here.  I need my a/c to turn on when I remote start.

thanks

jmsounds 
Copper - Posts: 99
Copper spacespace
Joined: June 28, 2007
Location: Maryland, United States
Posted: July 30, 2008 at 11:30 AM / IP Logged  
i work on crown vic there is no tach wire in this cars they use data for tack signal the best option is voltage check, it should not shut down if starts you probably did not program it for voltage yet and also if it doesn't start in the first try try programing the crank a litle longer
ayalahomero 
Copper - Posts: 52
Copper spacespace
Joined: February 25, 2007
Location: United States
Posted: July 31, 2008 at 1:14 AM / IP Logged  

thanx, Well it starts on voltage check (thats how I have it now) when I have my a/c off, no problems like that.

When I leave my a/c on it will start, but shut down after 10 sec., Iv'e energized ign, 2nd ign, acc., but nothin on 2nd acc.

homero ayala
jmsounds 
Copper - Posts: 99
Copper spacespace
Joined: June 28, 2007
Location: Maryland, United States
Posted: July 31, 2008 at 11:28 AM / IP Logged  

have you check to see if you have the voltage to high or low it probably dies if the voltage is set to high when it senses the voltage

drops too low when the ac kicks in try programing maybe it work

kgerry 
Platinum - Posts: 3,455
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: February 07, 2004
Location: Saskatchewan, Canada
Posted: July 31, 2008 at 3:13 PM / IP Logged  
i show tan/green or tan/blue at the coil
Kevin Gerry
Certified Electronics Technician
MECP First Class Installer
Owner/Installer
Classic Car Audio
since 1979
ayalahomero 
Copper - Posts: 52
Copper spacespace
Joined: February 25, 2007
Location: United States
Posted: July 31, 2008 at 11:52 PM / IP Logged  
I cant remember if I have it set on low or high, but I'll check wussup with that...
homero ayala

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, October 1, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer