the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

sub fine when car not in motion


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
domrepkid2000 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: Octoberá08, 2006
Location: United States
Posted: Augustá20, 2009 at 10:51 AM / IP Logged  
so hooked up a 10" with 800 watt amp everything is fine when the car is not moving but when i get to going can thear the sub anymore . what did i do wrong?
the12volt 
Administrator - Posts: 3,955
Administrator spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Audio and Video. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: Marchá07, 2002
Location: Louisiana, United States
Posted: Augustá20, 2009 at 11:03 AM / IP Logged  

While not moving and revving the engine to about 3,000 RPM's, can you still hear the sub?  If you can't hear it and all wiring and connections are good, I would suspect a bad voltage regulator.

More info could be helpful... year, make, model of vehicle and the equipment you have installed.

sub fine when car not in motion -- posted image. the12volt Ľ Support the12volt.com
jeffchilcott 
Platinum - Posts: 2,483
Platinum spacespace
Joined: Aprilá11, 2002
Location: United States
Posted: Augustá20, 2009 at 11:03 AM / IP Logged  
what type of vehicle?   Is it a newer GM with a factory deck?
2009 0-1000 Trunk WR 154.0DB 2009 1001+ Trunk WR
2007 USACI World Champion
2007 World Record
2006 USACI Finals 2nd Place
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,581
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: Septemberá21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: Augustá20, 2009 at 2:50 PM / IP Logged  
I too vote for a bit too much voltage on the remote terminal of the amp.  I am guessing older GM
Let's Go Brandon Brown. Congratulations on your first Xfinity Series Win. LGBFJB
yimke 
Copper - Posts: 417
Copper spacespace
Joined: Juneá23, 2009
Location: Nebraska, United States
Posted: Augustá20, 2009 at 2:55 PM / IP Logged  
My guess is a F150 03-08 and he grabbed the remote turn on from the factory deck, instead of ignition switch.
tommy... 
Gold - Posts: 1,901
Gold spacespace
Joined: Decemberá10, 2004
Location: United States
Posted: Augustá20, 2009 at 5:09 PM / IP Logged  

domrepkid2000 wrote:
so hooked up a 10" with 800 watt amp everything is fine when the car is not moving but when i get to going can thear the sub anymore . what did i do wrong?

So i tried to ask the crystal ball(thanks I am an Idiot)...But all it said was "more info needed" ...I can only use this once a day...So tomorrow i will give it another shot...But if you see this post by then ,please add year,make,model...Amp,subs,stereo...Where you made your connections...? That way i can use the crystal ball for another post...Thanks...!  You can hear the sub w/ the car running and in park...? As soon as you put it in drive the sound disappears...When you come to a stop does the sound come back...? It might be that new safety feature, like on mobile video, where you can only play it in park...!

M.E.C.P & First-Class
Go slow and drink lots of water...Procrastinators' Unite...Tomorrow!
domrepkid2000 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: Octoberá08, 2006
Location: United States
Posted: Augustá21, 2009 at 8:18 AM / IP Logged  
sry government comps slow i have a 98 contour svt pioneer deck very simple deck ,but the svt system is amplified already kenwood 10" sony amp but yea whem im at a stand still you can hear it bump then when i go nothing
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,581
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: Septemberá21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: Augustá21, 2009 at 2:59 PM / IP Logged  
the12volt wrote:

While not moving and revving the engine to about 3,000 RPM's, can you still hear the sub? 

Let's Go Brandon Brown. Congratulations on your first Xfinity Series Win. LGBFJB

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, October 1, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer