the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

viper 5701 2 way not responding


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
disposablehero 
Member - Posts: 15
Member spacespace
Joined: April 26, 2005
Posted: January 25, 2010 at 6:55 PM / IP Logged  

Like the title said it acts as if there isnt a signal being sent back to the remote. Gives the out of range fault on the remote. Really annoying and the commands arent getting conformed.

Any clue what I should do?

el ranchero 
Copper - Posts: 92
Copper spacespace
Joined: October 04, 2008
Location: Illinois, United States
Posted: January 25, 2010 at 6:58 PM / IP Logged  
i had the same problem but mine was with an auto page rs-1000 remote start, i switched from tech mode to voltage mode and the remote start started working, but before i got the same message on the remote display, hope this helps u.
rocker
ceasar326 
Copper - Posts: 239
Copper spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: February 02, 2006
Location: Minnesota, United States
Posted: January 25, 2010 at 7:30 PM / IP Logged  
Try re-programing the remote to the brain. Put key in on/run position then off. Then press and release programing button, with in 5 seconds press and hold programming button until it chirps or led go's solid then let go. On the remote press and hold the function button for 8 seconds or until 3 chirps then let go. Press lock ones and brain should respond back with a chirp. Meaning it got programed. Then press twice function button to get out of program mode.
Hope this helps.
disposablehero 
Member - Posts: 15
Member spacespace
Joined: April 26, 2005
Posted: January 25, 2010 at 9:01 PM / IP Logged  
I already tried deleting the remotes and re adding them, Then I also saw where someone said to unplug the bat for 30 min, then re connect. Still No luck. I still get the out of range or no connect fault message. It is a long beep and 5 flashes from the top LED. It arms and starts the truck just fine. But it wont send the 2 way conf. This is blowing my mind. I tried to see if the bestbuy guys could fix it and it blew their minds too. We all know DEI tech sucks so no point trying to call them.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, September 26, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer