the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

yamaha 1100 silverado clutch


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
umaga 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: June 01, 2010
Location: Manitoba, Canada
Posted: August 08, 2010 at 5:59 PM / IP Logged  
Can anyone help me with my clutch for my motorcycle. I squeezed the clutch handle , and it feels normal. But when i start to shift to gear . The motorcycle feels jammed.   
Please answer back .
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,674
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: August 08, 2010 at 7:03 PM / IP Logged  
Have you tried adjusting the cable?  Assuming that Yamaha is still using cable operated clutch.  At the clutch lever, there is a larger diameter knurled locking nut on the smaller knurled threaded collar that screws into and out of the frame of the clutch lever.  Losen the knurled locking nut, then unscrew the smaller threaded thing out of the frame a bit.  Tighten the lock nut and test again.  Repeat if necessary.
umaga 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: June 01, 2010
Location: Manitoba, Canada
Posted: August 09, 2010 at 10:36 AM / IP Logged  
I already tried that . The results are still the same . Before it was working but i replace the neutral switch and that made the problem .
Thankyou , any other suggestions ?
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,674
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: August 09, 2010 at 1:23 PM / IP Logged  
You need to go back through the process of changing the neutral switch and see if you put a washer or a shim in the wrong place., or maybe a misrouted cable.
umaga 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: June 01, 2010
Location: Manitoba, Canada
Posted: August 09, 2010 at 6:56 PM / IP Logged  
I drain the oil , and removed the neutral switch. The washer is good , and then i put the neutral switch on , and put the oil . Then i tested the clutch , and the problem is still the same .
Thankyou , and can you help me out again ?
i am an idiot 
Platinum - Posts: 13,674
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: September 21, 2006
Location: Louisiana, United States
Posted: August 10, 2010 at 8:24 PM / IP Logged  
I will do what I can, but without me being there, since I am not at all familiar with your bike, it will probably be hard for me to give you much useful information.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, May 29, 2024 • Copyright © 1999-2024 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer