the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2012 ford mustang, dei pktx/4103 rs


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
725mastercraft 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: January 22, 2012
Posted: January 22, 2012 at 7:37 AM / IP Logged  
Hi,
I just installed a Viper 4103 with an Xpress kit PKTX PATS bypass in a 2012 Mustang with PATS only and no factory alarm system. The car will start from the remote start with the key in the ignition barrel and in the off position.
I have followed the steps to program the PKTX. The PKTX does exactly what it is supposed to do. At the end of programming the PKTX status light flashes fast 10 times and the red LED goes out. However the car will not start remotely without the key in the ignition.
Does anyone have any suggestions? I wonder if the PKTX needs a firmware update. the instructions are very vague. In one sentence it says that the PKTX does not need any firmware updates. But then if you look on the xpress web site they point to instructions on how to update and check the firmware using the xkloader, etc.
Thank you,
725mastercraft
725mastercraft
offroadzj 
Gold - Posts: 2,041
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: June 03, 2005
Location: New York, United States
Posted: January 22, 2012 at 9:06 AM / IP Logged  
Make sure all other keys are completely clear of the barrel. If it senses 2 keys it won't start.
Kenny
Owner / Technician
KKD Garage LLC
Albany, NY 12205
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,746
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: January 22, 2012 at 11:06 AM / IP Logged  
How is the module connected to the Viper 4103? with the data cable, or hardwired to power, ground, and ground-when running from the remote starter?
Also, does the module light up when turning on the remote starter?
725mastercraft 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: January 22, 2012
Posted: January 22, 2012 at 11:49 AM / IP Logged  
Hey Chris,
The pktx is connected to the Viper via the D2D cable. (black to red ends). The other connector is connected to the PATS module at the key barrel. (tx, rc, & IMMO power).
Thanks,
Mitch
725mastercraft
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,746
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: January 22, 2012 at 12:21 PM / IP Logged  
And how about the other question?
725mastercraft 
Member - Posts: 3
Member spacespace
Joined: January 22, 2012
Posted: January 22, 2012 at 5:29 PM / IP Logged  
Chris Luongo wrote:
And how about the other question?
Hey Chris,
You were right on the money! I failed to connect the blue wire(status output) from the PKTX to the Viper. I was confused by the directions. The directions that came with the PKTX noted dotted lines on the connection as in (no connection). The guide I printed out from the WWW was still vague. But did denote a status connection.
I did want to say thanks to the guys at the Cary, NC Best Buy. They found the issue in less than 30 seconds. He did explain that even though the D2D should be the only connection between the Xpress Kit and RS, they have been connecting the status outputs on most all installs because of D2D problems.
2012 ford mustang, dei pktx/4103 rs -- posted image.
725mastercraft
smarp 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: December 08, 2014
Location: Ontario, Canada
Posted: December 08, 2014 at 9:49 PM / IP Logged  
Hi, where do I connect the while running status (blue wire from pktx)? Do I tie into the remote start ribbon #7 blue -200 mA status output or do i cut it and just connect directly?(Avital 5103 and the ribbon is connector to connector which goes from the brain to heavy gauge relay).Or am I totally off on location?
Thanks for any help.
tedmond 
Gold - Posts: 4,610
Gold spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: January 06, 2007
Location: Ontario, Canada
Posted: December 08, 2014 at 10:28 PM / IP Logged  
look for a ground when running or status output.
Ted
2nd Year Tier 1 Medical School
Still installing as a hobby...pays for groceries
Compustar Expert
smarp 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: December 08, 2014
Location: Ontario, Canada
Posted: December 09, 2014 at 7:14 AM / IP Logged  
Issue....truck was fine before trying to program pktx without blue wire tied into anything....have not tried connecting it yet but the only way the truck starts now is if I put the key in the ignition and use the autostarter then turn key forward to deactivate system??? If I try to start truck with key it will not start.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, September 25, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer