the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

cx2300 a remote start alarm


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
roofoo 
Member - Posts: 43
Member spacespace
Joined: January 12, 2012
Location: North Carolina, United States
Posted: January 26, 2012 at 10:03 AM / IP Logged  
Hi Howie, I've got the door triggers working correctly. So a brief rundown of everything:
Door lock: Working
Door unlock: Working
Hood pin switch: Working
All doors trigger alarm: Working
Domelight supervision: Working
Parking lights: Working
Siren: Working
Starter kill relay: Working
Parking brake switch: Working
Brake input: working
Shock sensor: Not tested yet
Tilt sensor: Not tested yet
Remote start: Not yet working - cranks partially then stops (with or without tach input, and with or without key)
Any other suggestions? I am thinking about measuring the voltage on the starter wire as it tries to remote start to see what's happening.
Thanks guys
roofoo 
Member - Posts: 43
Member spacespace
Joined: January 12, 2012
Location: North Carolina, United States
Posted: January 26, 2012 at 10:31 AM / IP Logged  
Does anybody know what this option does?
6. ING2 fire off or on when motor crank
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: January 26, 2012 at 10:57 AM / IP Logged  
Not relevant to your vehicle.
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: January 26, 2012 at 11:06 AM / IP Logged  
Anyone know if it has 2 starter wires?
offroadzj 
Gold - Posts: 2,041
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: June 03, 2005
Location: New York, United States
Posted: January 26, 2012 at 11:19 AM / IP Logged  
Ok, lets go over everything.
1) Did you connect BOTH ignition wires at the switch/ignition harness (BLACK/ red & BLACK / YELLOW)
2) Check your brake shutdown wire to make sure it is NOT showing 12v unless the brake pedal is pushed in (check it by turning the ignition on and while cranking)
3) Check you hood pin and make sure that it is ONLY showing ground when the hood is open, and nothing (or maybe 12v) when the hood is closed.
4) Is there a neutral safety wire? If so make sure that is properly grounded.
5) Connect your DMM black lead to the ground wire directly at the remote start unit, and the red lead to all of your main power inputs one at a time. Watch the voltage during the remote start process.
Check all of those things and get back to me with the results.
Kenny
Owner / Technician
KKD Garage LLC
Albany, NY 12205
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: January 26, 2012 at 11:47 AM / IP Logged  
Kenny, if our poster hears it crank, then 2,3 and 4 are irrelevant.
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: January 26, 2012 at 11:48 AM / IP Logged  
Test the R/S starter output, make sure it fires for about half a second.
offroadzj 
Gold - Posts: 2,041
Gold spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: June 03, 2005
Location: New York, United States
Posted: January 26, 2012 at 12:17 PM / IP Logged  
I am more having him test to make sure that he didn't grab a wrong wire and one of them are showing signal during crank. Its a long shot, but I'd prefer to cover all th bases... haha.
Kenny
Owner / Technician
KKD Garage LLC
Albany, NY 12205
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: January 26, 2012 at 2:29 PM / IP Logged  
OK, but I think you and I already know the answer, remember SF?
tedmond 
Gold - Posts: 4,610
Gold spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: January 06, 2007
Location: Ontario, Canada
Posted: January 26, 2012 at 2:33 PM / IP Logged  
okay basics here.
12v - WHITE/ blue
start - black small gauge
ignition - black thicker gauge
ignition 2 - BLACK / YELLOW
acc -blue/red
tach - black @ obd plug pin 9
i think you missed an ignition wire.
Ted
2nd Year Tier 1 Medical School
Still installing as a hobby...pays for groceries
Compustar Expert
Page of 10

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, August 8, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer