the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Viper 5704 Will Not Go Into Programming


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: August 16, 2016 at 12:46 PM / IP Logged  
You need to verify the ignition input is getting back to 5704 from the vehicle. H3/1 has to be hooked up in order to enter programming mode.
Or use a Bitwriter to change the settings on the 5704.
mraballard 
Member - Posts: 10
Member spacespace
Joined: August 08, 2016
Location: Chile
Posted: August 17, 2016 at 5:59 PM / IP Logged  
Thanks. I hooked up the pink wire from the remote start harness which allowed me to access the control center programming. I programmed for automatic transmission and then started getting an 8 flash error. So, I grounded the BLACK/ white wire from the 24-pin harness (wire 13) and still got the error. I realized it was because the on/off switch was not connected to the alarm. I didn't connect it because the CHTDH2 harness for the dball2 also has the on/off switch along with the hood switch, so I figured I didn't have to connect the switch for the alarm.
Now everything seems to be working. But, I am curious about the on/off switch for the dball2 CHTHD2 harness. What is that for? If I turn it on/off the remote start still works. Cheers!
ajb
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: August 18, 2016 at 7:59 AM / IP Logged  
mraballard wrote:
But, I am curious about the on/off switch for the dball2 CHTHD2 harness. What is that for? If I turn it on/off the remote start still works. Cheers!
Its for RSR installs on vehicles that already have OEM installed R/S. Too shutdown the DEI remotes from activating the OEM R/S VIA the DBALL/2/Pro.
mraballard 
Member - Posts: 10
Member spacespace
Joined: August 08, 2016
Location: Chile
Posted: August 20, 2016 at 8:27 AM / IP Logged  
Well I said everything seemed to be working fine, but that was before I actually got in to drive away. As soon as I let the emergency brake off, the car shuts down. I did ground the bkack/white on pin13 of the 24pin harness (h3?). Also, the alarm goes off after a short time if I remote start with the alarm active.
ajb
mraballard 
Member - Posts: 10
Member spacespace
Joined: August 08, 2016
Location: Chile
Posted: August 20, 2016 at 9:57 AM / IP Logged  
Scratch that, it's not when I release the ebrake, it's when I put my foot on the brake pedal, the car shuts down.
ajb
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: August 20, 2016 at 12:37 PM / IP Logged  
Try turning on the ignition when you enter the vehicle. If it's a PTS this may be the norm.
Page of 3

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, January 17, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer