the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

r/s 1999 silverado problems


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
boogeyman 
Silver - Posts: 359
Silver spacespace
Joined: October 18, 2007
Location: Tennessee, United States
Posted: November 02, 2013 at 3:27 PM / IP Logged  
I am doing an R/S on a 1999 chevy Silverado 4.3l. I have an Arctic Start AR-600s. I have not did the resistor relay bypass yet. I got all the necessary wires connected to R/S. I am trying to R/S with the key in the ignition to confirm that part of the install is correct before moving on to bypass. The truck attempts to R/S but shuts down 3 times consecutively. Manual says Engine Sensing problem. It is in Tachless setting when this happens. I also tried Tach sensing with no luck. HELP
kreg357 
Platinum - Posts: 7,619
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: January 30, 2009
Location: Pennsylvania, United States
Posted: November 02, 2013 at 6:01 PM / IP Logged  

Your 1999 Silverado has the Passlock2 engine immobilizer system.    There is no transponder chip,

so just inserting the key into the ignition switch ( not turned ) will not satisfy the immobilizer system.

On that truck, there is no easy way to do the remote starter wiring test you are attempting.  If you turn

the ignition key to ON to supply the Passlock2 resistance signal, the key has made all of the ignition wire
power connections for you, not the R/S.

You could do the bypass with relays and a resistor, as shown in this diagram  :  http://documents.audiovox.com/700054.pdf

or you could use a bypass module.

Soldering is fun!
boogeyman 
Silver - Posts: 359
Silver spacespace
Joined: October 18, 2007
Location: Tennessee, United States
Posted: November 02, 2013 at 10:47 PM / IP Logged  
I figured it out got everything working. Thanks for your reply.

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, September 26, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer