the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Compustar 7000as/Blade-AL. No start problem


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 10, 2015 at 9:39 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
Just Installed the Compustar 7000 with the blade AS.
Blade has been flashed and appears to be working correctly. Doors unlock/lock trunk pops, detected foot on brake pedal to do the Tach Learn.
I am able to set remote start reservation just fine. Engine remains running until i close the door then locks and shuts down.
When i go to remote start doors lock, dash lights up and nothing....
I would imagine i have forgotten a wire somewhere. Do i need to wire something to the ignition switch? I thought everything went through the BCM and CAN bus.
Followed wiring from idatalink for the blade AL to do the install but never found a step by step on the 7000AS.
Thanks for any thoughts!
Forgot to mention this is a 2011 Chevy Cruze Manual Transmission.
kreg357 
Platinum - Posts: 7,578
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: January 30, 2009
Location: Pennsylvania, United States
Posted: October 11, 2015 at 4:36 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote kreg357
Just for grins, set reservation mode but stay in the car.   Depress the clutch pedal and then try a remote start.
Soldering is fun!
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: October 11, 2015 at 5:21 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
600r resistor on the clutch line? did a Vauxhall Astra* with a DB-ALL 2 last year, did some changes and noticed DEI changed their instructions this year to include the above.
*Same vehicle under the skin.
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 11, 2015 at 5:32 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
Yup worked fine with clutch depressed.
Had a 150ohm resistor in there and it wasn't working changed it out for a 220ohm (All i had on hand) works like a charm now.
Thanks guys! now i just need to play wit the settings. Not sure which one yet but it like to unlock before it locks both when i set the reservation mode as well as when i remote start.
    hit remote start button > door unlock > door lock > ignition power up > crank > Unlock > Lock again....
Strange but i think i can figure it out unless you guys know which one is acting screwy.
All locks and unlocks are through the can bus so i'm sure its a setting and not a mis-wire
Again thanks for the help guys!!
kreg357 
Platinum - Posts: 7,578
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Electrical Theory. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: January 30, 2009
Location: Pennsylvania, United States
Posted: October 11, 2015 at 6:12 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote kreg357

Thought the clutch bypass was a strong possibility.   Compustar 7000as/Blade-AL. No start problem -- posted image.

Do you have an ADS USB cable and access?  You can check the Compustar and Blade AL settings to see if they have been changed from factory defaults.  Had an ADS AL-CA give me a headache because of a setting that somehow got changed off default that shouldn't have after a full flash and reset...

Soldering is fun!
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 11, 2015 at 8:48 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
Yeah i've got the USB cable. I'll just set everything back to default .
I was messing around in there trying to figure out the no start. I'll report back after the reset Compustar 7000as/Blade-AL. No start problem -- posted image.
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 12, 2015 at 9:04 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
Slight progress....
locks are better but now i am running into the RAP not shutting off. I waited 35 minutes to see if the radio would turn off but it never did.
The BLADE-AL(DL)-GM7-EN says it has RAP shutdown for the cruze. Googling tells me i need to trip the door trigger to kill RAP.
Won't the screw up my reservation?
I will probably end up giving idatalink a call at some point, just wondering if any of you guys have ran into this problem yet?
thank for all the help thus far guys!
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 13, 2015 at 2:39 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
Ok so i talked to a guy at Idatalink (great customer service by the way) He informed me that it should be a pain in the rump Compustar 7000as/Blade-AL. No start problem -- posted image.
I am on board with his suggestion of having hard wire the door trigger and diode isolate a signal to kill the retained accessory power at the drivers door.
I can't seem to figure out which signal i should use to kill the RAP.
I think i can completely disable the factory alarm system and use the "Factory alarm arm" wire cn5 pin 11 (Orange wire) to kill retained accessory power? so long as it is diode isolated from the door trigger wire...
Sound right?
any ideas?
again this is a Compustar CM7000
darcspawn 
Member - Posts: 6
Member spacespace
Joined: October 10, 2015
Location: Michigan, United States
Posted: October 19, 2015 at 8:18 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote darcspawn
OK so the diode isolation seems to work, except for one problem. I don't think the Factory Alarm Arm (POC#6) is the wire i want. But that wire is configurable, does anyone know off hand what i should set that output to?
As it stands now that wire goes active and stays active until disarm which the factory alarm obviously doesn't care for.
I'm like 99% there just need to figure out which output to use Compustar 7000as/Blade-AL. No start problem -- posted image.
Thanks for any help guys!

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, January 22, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer