the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

D2D tach VS Hardwire tach?


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
jameselantra 
Copper - Posts: 104
Copper spacespace
Joined: November 24, 2015
Location: Ontario, Canada
Posted: January 11, 2016 at 9:14 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote jameselantra
Hi,
Ok so originally I always assumed getting tach through D2D was easier and a better choice. I think this way because I assumed its a digital more accurate reading from the computer rather than analogue off and injector or cam sensor.
Today this morning was cold. I have a Avital 4103LX with a DBall2 key start with immobilizer 2015 Hyundai Elantra.
When I remote started I swear it sounded like the starter may have over cranked a second or two. I know my install is proper, I know I learned tach proper but after hearing that grind this morning (unless Im hearing things) i dont know if I trust tach D2D
Also I have remote started 15 times since and no over crank
Do others here trust D2D tach? Its simple to run a wire from my RS to the cam sensor or fuel injector should I do this instead of D2D?
Any of you pros have comments on D2D vs Hard tach?
The only downside I see on hard tach is im splicing under the hood outide in the elements, Ill just cut the wire though so I can get some sealing with glue heatshrink over if i do it.
beegbie 
Copper - Posts: 341
Copper spacespace
Joined: August 17, 2002
Location: United States
Posted: January 11, 2016 at 9:17 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote beegbie
What's the date code on your 4103?
jameselantra 
Copper - Posts: 104
Copper spacespace
Joined: November 24, 2015
Location: Ontario, Canada
Posted: January 11, 2016 at 9:45 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote jameselantra
I have the box here it says 2012 on it and the install sheet says 2013 but the actual unit is tied up in the car Ill see if I can find one after.
How come?
jameselantra 
Copper - Posts: 104
Copper spacespace
Joined: November 24, 2015
Location: Ontario, Canada
Posted: January 11, 2016 at 10:31 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote jameselantra
Bought new in November 2015
jameselantra 
Copper - Posts: 104
Copper spacespace
Joined: November 24, 2015
Location: Ontario, Canada
Posted: January 12, 2016 at 11:46 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote jameselantra
Car did the sound again, its not the remote starter.
It sounds like its the timing chain......
1 year old 20,000 kms maybe should sound like this cold i dunno.
Anyway point is I thought and blamed the remote start and its not even related.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, June 23, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer