the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2016 Nissan Rogue


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
daflipcyde 
Copper - Posts: 68
Copper spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 16, 2016 at 10:01 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote daflipcyde
Rogue with intelli key. After installing remote start system and testing without plugging in all the harnesses on the front dash like eco, awd, tc, etc. I get all the errors even after having them plugged in. I don't have obd scan tool. I unhooked battery for 10 minutes still having the problem. Any way to get rid of theerrors?
geepherder 
Platinum - Posts: 3,599
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: October 27, 2003
Posted: October 17, 2016 at 10:58 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote geepherder
10 minutes might not be long enough. I can't guarantee this will work either, but it's worth a try. With the negative battery terminal disconnected, touch the negative battery cable to the positive battery terminal for a couple of seconds. Then reconnect the battery.
My ex once told me I have a perfect face for radio.
Mark Mizenko 
Copper - Posts: 460
Copper spacespace
Joined: October 13, 2004
Location: Pennsylvania, United States
Posted: October 18, 2016 at 8:26 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Mark Mizenko
I do a couple of 16 rogues every week, I-Key and flip key, and always test them without those mentioned switches plugged in, I never had that happen. I would recheck all your connections. Did you do 3XL? That only requires connections at 3 plugs at the BCM, very simple. I would check the plugs/pins.
Was one of your 3 neg. ignitions an aluminum wire. How did you connect to that if it was. I assume you used diodes on these also.
daflipcyde 
Copper - Posts: 68
Copper spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 19, 2016 at 4:11 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote daflipcyde
I used al ca and yes I used diodes on the on the ignition wires. I checked all connections and looks good. Can't figure it out. No I did regular install not 3XL.
daflipcyde 
Copper - Posts: 68
Copper spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 19, 2016 at 8:24 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote daflipcyde
I don't one of the ignition wire was aluminum. Should it have been?
beegbie 
Copper - Posts: 341
Copper spacespace
Joined: August 17, 2002
Location: United States
Posted: October 20, 2016 at 1:41 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote beegbie
Yes, as long as it's made by Nissan and not Renault Samsung (RSM). Did the bcm slide out after removing one 10 mil? If yes, the violet wire should have been aluminum.
Mark Mizenko 
Copper - Posts: 460
Copper spacespace
Joined: October 13, 2004
Location: Pennsylvania, United States
Posted: October 20, 2016 at 9:55 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Mark Mizenko
I find them aluminum and copper. I just asked you to check.
You flashed the alca correctly? It programmed / cloned without any problems?
daflipcyde 
Copper - Posts: 68
Copper spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 21, 2016 at 10:27 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote daflipcyde
2016 Nissan Rogue -- posted image.
I tapped into the brown, yellow, and white. White was aluminum I soldered the WHITE/ black from al ca and diode isolated all 3 including the aluminum wire. The al ca programmed / cloned properly with no problems.
Yes the bcm just had 1 10 mil and slide out easily.
daflipcyde 
Copper - Posts: 68
Copper spacespace
Joined: October 28, 2006
Location: Manitoba, Canada
Posted: October 21, 2016 at 2:34 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote daflipcyde
Here's the update. The only time I get the AWD warning and i-key warning is upon takeover.
Idata states to takeover simply get in close the door, press and release brake. When I do that nothing happens. Can't get into gear. So while engine is still running and I press brake and start I get the error. I also tried just pressing start after the takeover procedure same problem. Am I doing something wrong?
I also tried W2W on the brake.
Also nothing happens after 45 seconds when doors are unlocked and leaving door open.
beegbie 
Copper - Posts: 341
Copper spacespace
Joined: August 17, 2002
Location: United States
Posted: October 21, 2016 at 4:55 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote beegbie
Have you tested the pts wire? The only function of this connection is for automated takeover. ORANGE / black should go to to a yellow wire that tests as ground only when the pts button is pressed.
Page of 2

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, October 24, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer