the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

viper will not work when cold


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
sundown57 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: December 19, 2016
Location: Massachusetts, United States
Posted: December 25, 2016 at 8:10 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sundown57
So I finished installing the viper 5305v into my daughters 02 Jetta automatic.the remote start worked perfect till Christmas morning when I gave it to her and it ran for about a minute and half then shut off. I found out if it sits over night at 28 degrees when I remote start it it will only run a little over a minute. but when I warm the engine to normal it works fine and runs the full 12 minutes. Any suggestions ?
Mark Mizenko 
Copper - Posts: 460
Copper spacespace
Joined: October 13, 2004
Location: Pennsylvania, United States
Posted: December 25, 2016 at 8:12 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Mark Mizenko
Hook up the tach connection.
sundown57 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: December 19, 2016
Location: Massachusetts, United States
Posted: December 25, 2016 at 8:14 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sundown57
I did run a wire from the coil to the violet and white, and did to the start engine with key, press and hold control button till blue light stays on steady, like I say it works fine when warm so I believe it it seeing the tach . but shuts down when cold
smokeman1 
Platinum - Posts: 1,588
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: September 14, 2009
Location: Wisconsin, United States
Posted: December 26, 2016 at 7:47 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote smokeman1
TACH NOT RED / PURPLE or BROWN (AC) any fuel injector
From Bulldogsecurity.com
They do list three version of the Jetta. Jetta, Jetta with PW, Jetta without PW.
http://www.bulldogsecurity.com/bdnew/vehiclewiringdiagrams.aspx
When all else fails, Read the Instructions
Support the12volt.com Make a Donation
sundown57 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: December 19, 2016
Location: Massachusetts, United States
Posted: December 26, 2016 at 8:42 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sundown57
smoleman1 . I think you are on to it. I had the tach wire hooked to one of the coils . last night I reset tach learn twice with no problem. This morning I tried the RS and it shut off after 90 sec so I pulled the fault code and got code 2 overrun. So thought I would try raving it a bit and reset tach learn. That failed 3 times. the light just flashed. so I moved the wire from the coil to an injector. reset tach learn on first shot and it stayed running this time. Only problem now is I'm not sure if I fixed the problem or warmed it up working on it . so plan to let it sit for the day and try again tonight. thanks for the input .
Mark Mizenko 
Copper - Posts: 460
Copper spacespace
Joined: October 13, 2004
Location: Pennsylvania, United States
Posted: December 26, 2016 at 8:38 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Mark Mizenko
I was going to suggest an injector next, that will probably correct it.
sundown57 
Member - Posts: 7
Member spacespace
Joined: December 19, 2016
Location: Massachusetts, United States
Posted: December 26, 2016 at 8:41 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sundown57
I tried it again tonight and it seem to be working .   so now I need to know w. why doesn't it pick up the coil when cold but works fine when warm ?
smokeman1 
Platinum - Posts: 1,588
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member has been recognized as an authority in Mobile Security and Convenience. Click here for more info.spacespace
Joined: September 14, 2009
Location: Wisconsin, United States
Posted: December 26, 2016 at 8:50 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote smokeman1
Sometimes I don't want to know why. It keeps me awake at night. viper will not work when cold - Last Post -- posted image.
When all else fails, Read the Instructions
Support the12volt.com Make a Donation
john ogrady1 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: October 12, 2012
Location: Ontario, Canada
Posted: January 08, 2017 at 7:23 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote john ogrady1
With coil on plug ignition systems I found you never got a good tach signal.Most of my installs the tach comes from the negative side of the injector.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, October 24, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer