the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Viper 4115V w/ALCA


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
specs 
Copper - Posts: 120
Copper spacespace
Joined: October 02, 2009
Location: Saskatchewan, Canada
Posted: February 15, 2017 at 8:35 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote specs
Vehicle is a 2013 Subaru Crosstrek XV CVT...installed Viper 4115V 1-button w/idatalink ALCA, W2W (flashed DBI DL SUB3). Everything working fine as far as remote starting/unlock goes, just don't seem to have the parking lights functional when vehicle running under R/S (either flashing or constant). Odd thing is, they do work otherwise (e.g. when shutting down via brake pedal input)...only thing I can think of is when flashing the ALCA by vehicle type, it only gave me the D2D DBI option after inputting the type of R/S being used (Viper 4115V), no W2W. Looking around the flash options afterward, noticed that if "flash by firmware" is chosen, different options are given for type of install....including W2W. Is it possible that this is what is hampering the parking lights operation....would the different flash method have any effect? Any opinions much appreciated, Al.
kaezoo 
Copper - Posts: 125
Copper spacespace
Joined: April 26, 2005
Location: United States
Posted: February 15, 2017 at 6:39 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote kaezoo
You may have connected the wrong wire for key sense. There's a BLACK/ white wire which will test like key sense, except that it drops voltage when you turn on the parking lights. If you connect an ignition output to this wire in place of the actual key sense wire (which is also BLACK/ white), it will disable the parking lights during the remote start cycle.
specs 
Copper - Posts: 120
Copper spacespace
Joined: October 02, 2009
Location: Saskatchewan, Canada
Posted: February 16, 2017 at 4:34 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote specs
Thanks kaezoo....no key sense wire required to be connected according to idatalink install instructions. Double checked all connections, then had a chat with tech support at idatalink....was told that parking light control, with the AL-CA, wasn't functional for all applications. They instructed me to just connect direct from R/S module to proper location on vehicle, so that's what I did and all is good now! No reason given as to why "data parking light control" is listed as a feature, but doesn't seem to be functional in this case.....Al

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Thursday, February 22, 2024 • Copyright © 1999-2024 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer