the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Automate 4114a, 2014 Ram 1500 Issue


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
sabby 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: February 01, 2018
Location: Colorado, United States
Posted: February 01, 2018 at 11:29 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sabby
Hey guys / gals, was wondering if someone would have an idea that I haven't thought of or have even seen this problem before.
I have a vehicle that has the Automate 4114a installed, (not by me) where the remote start is not working.
It looks to be installed correctly and has worked in the past from what I am told.
When you lock the doors from the OEM keyfob, the control center with button and led does start flashing once the car was locked, stops when unlocked, so I know it's communicating with the car.
Also, if you hold down the button on the remote for the Automate long enough, the relay does start clicking (as if it were flashing the lights) which indicates the remotes are paired.
The lights and horn were never hooked up to the Automate as it was intended for remote start only.
However, when you push the button to remote start the car, nothing happens, period.
This is on a 2014 Dodge Ram 1500, and it looks to be an AutoMate 4114a.
I checked the toggle switch and it's set currently to on, harness looks to be secure and fuses seem to check out.
Wondering if anyone has seen this before or has some ideas I can try for more troubleshooting.
Thanks in advance.
--Keith
sparkie 
Platinum - Posts: 2,061
Platinum spacespace
Joined: November 06, 2003
Location: Canada
Posted: February 01, 2018 at 4:31 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sparkie
Only push the remote's button for one second. Watch for the parking lights to come on. They may flash after a few seconds. If they do flash, count the flashes as it will indicate the trouble code. If still nothing happens, unplug the white 6 pin plug for 30 seconds and then retry. Check that the battery in the remote is good.
sparky
sabby 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: February 01, 2018
Location: Colorado, United States
Posted: February 01, 2018 at 8:24 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sabby
Automate 4114a, 2014 Ram 1500 Issue - Last Post -- posted image.
Added info, looks like we have this as well.
--Keith

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Saturday, January 22, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer