the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2014 Rav 4 Remote Start


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
sparxx513 
Copper - Posts: 54
Copper spacespace
Joined: February 21, 2014
Posted: November 02, 2018 at 1:21 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sparxx513
Installing an Avital 4105 remote start with idatalink bypass, TL9-EN flash. Was looking in the archives at the 2013 pictorial posted by Kreg. Do i need to use the accessory wire from the remote start? The install guide does not show the accessory wire hooked up. Also on the previous post the older firmware diagram did not have a relay for the auto lights, the one i have now shows one. Looking at the pics of the ignition harness it looks like i will have to step down the size of the heavy gauge wires from the remote start to be able to solder into the ignition switch wires.
Mark Mizenko 
Copper - Posts: 460
Copper spacespace
Joined: October 13, 2004
Location: Pennsylvania, United States
Posted: November 02, 2018 at 6:32 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote Mark Mizenko
You are correct on all three. Acc not needed, relay to kill Autolamps and change to something like 16/18 gauge for smaller ign wires
sparxx513 
Copper - Posts: 54
Copper spacespace
Joined: February 21, 2014
Posted: November 02, 2018 at 7:55 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sparxx513
Appreciate the response Mark. Thanks for the info.
sparxx513 
Copper - Posts: 54
Copper spacespace
Joined: February 21, 2014
Posted: November 02, 2018 at 7:58 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sparxx513
One more question. Would you grab 12v at the ignition plug also? Or grab it at the fuse box single white wire? i was thinking there since there are two 12v wires plus the relay and idatalink module all requiring 12v
silvercivicsir 
Copper - Posts: 292
Copper spacespace
Joined: November 21, 2003
Posted: November 03, 2018 at 1:56 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote silvercivicsir
since you are doing negative Park lights, you could use the 12v at the ign plug.. however I always error on the side of caution, and get it from the fuse box.

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, October 27, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer