the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

92 honda prelude, boa 256b


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 09, 2007 at 6:34 PM / IP Logged  

im blanking out, havent installed an alarm or remote start in a few years,

on my remote start on the heavy gauge wires, theres

1 starter output

2 high current 12v in

3 acc output

4 high current 12v in

5 high curretn 12v in

6 output for 2nd ign

i seem to remember cutting the wires and connecting a wire to each cut end at my ignition harness, but the alarm had starter kill,   or do i just connect the wire from the brain right into the uncut wire in my cars harness?

is it ok to connect all the heavy gauge wires to the one heavy gauge at my ignition harness if im just tapping the other wires into the acc, starter, ign etc

KarTuneMan 
Platinum - Posts: 7,056
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: December 14, 2004
Location: Isle Of Man
Posted: November 09, 2007 at 7:28 PM / IP Logged  

What is it you are installing..... and what is it you are installing it too?

Seems odd there are 3 input's, and no 1 ign.

7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 09, 2007 at 8:25 PM / IP Logged  
cheap "boa" 256b or somthin like that, keyless and remote start, into a 92 honda prelude
KPierson 
Platinum - Posts: 3,526
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: April 14, 2005
Location: Ohio, United States
Posted: November 09, 2007 at 10:37 PM / IP Logged  

You shouldn't have to cut any wires.  You would cut the starter wire if you were installing a starter kill.

I don't remember there being 3 12vdc wires on the Boa, maybe that was a typo?

Kevin Pierson
7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 10, 2007 at 1:08 AM / IP Logged  

ya one of those was actually a ign

anyways i got another problem, i think my parking light output from my car is positive,  and the output from the boa is negative, do i have to convert it with a relay?  i found that on there site, it shows using 12v fused input from somewhere shoudl it be a constant?

7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 10, 2007 at 1:36 AM / IP Logged  

ok i converted the wire with a relay, this thing really sucks lol  i dont remeber having to do doodie like that with my compustar.

new peoblem, it cranks my car about half a second to long i hear it grind,  and the lights flash the whole time its remote started.

also my frickin locks dont work, i think i have to connect to of the other outputs thought and ground them, this thing kinda sucks

Twelvoltz 
Platinum - Posts: 2,384
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: March 24, 2005
Location: New Jersey, United States
Posted: November 10, 2007 at 7:35 AM / IP Logged  
7808 wrote:
this thing kinda sucks
Hate to say I told you so, but.....
What do you mean the door locks do not work? How did you wire them? The internal door lock relays is the only part of the 265B that I actually like.
The flashing lights: nothing you can do about it. There is no option to change this.
Over cranking...did you hook up the tachometer connection? If you did and the Boa sees a valid input on this wire for 30 seconds it will automatically switch to tachometer sensing from voltage sensing.
Installer, IT support, and FFL. I need less hobbies.
7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 10, 2007 at 12:56 PM / IP Logged  

i had to ground 2 outputs from the brain to get the locks to work... i dont see whats to like

the tack wire is connected and i tried the run for 30+ sec to learn then remote started it again still grinding

the flashing is kinda stupid

yes u warned me but so far itt seems to do its job, havent got to test the range yet

7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 10, 2007 at 8:52 PM / IP Logged  
i got it all working right.   range sucks pretty bad lol
7808 
Member - Posts: 41
Member spacespace
Joined: November 04, 2007
Posted: November 11, 2007 at 7:01 PM / IP Logged  

does anyone know if i was supposed to un-wrap the antenna from the brain ? it comes coiled around it.. 

probly gona end up replacing this thing anyways 92 honda prelude, boa 256b - Last Post -- posted image. now it start my car good but shuts off a few seconds later


Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Friday, December 3, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer