the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

powering 2 alpine type rs4 ohm dvc


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
wolf56 
Copper - Posts: 93
Copper spacespace
Joined: November 27, 2006
Location: United States
Posted: February 22, 2008 at 2:32 PM / IP Logged  
straight off the headunit, i had the inline caps that u can get from bestbuy, i believe 100hz, but i couldnt tell if the worked and i didnt know what they were or how to wire them in.
im currently broke, and wont have money for almost 7 months when i go into active duty in the navy
wolf56 
Copper - Posts: 93
Copper spacespace
Joined: November 27, 2006
Location: United States
Posted: March 06, 2008 at 3:09 PM / IP Logged  
finally got my new amp today... sent the other back under a exchange warranty, new ones wired and sounds good
ive a question:
its a mono amp, but has 4 speaker terminals, for wiring 2 subs
does it matter if i wire a type-r to each terminal, or wire them together into 1 terminal?
ive read and cant figure out if it would or not, doesnt seem to sound any different either
srh23 
Member - Posts: 14
Member spacespace
Joined: February 24, 2008
Location: Minnesota, United States
Posted: March 06, 2008 at 9:36 PM / IP Logged  
Put each sub to each terminal. But it wouldn't matter if you had them hooked to the same one because it is a mono so both terminals are the same channel anyways.
wolf56 
Copper - Posts: 93
Copper spacespace
Joined: November 27, 2006
Location: United States
Posted: March 09, 2008 at 11:02 PM / IP Logged  
hmm, i figured that lol, ty for confirming it though
wolf56 
Copper - Posts: 93
Copper spacespace
Joined: November 27, 2006
Location: United States
Posted: March 22, 2008 at 12:59 PM / IP Logged  
yup, everythings good and what not, i installed those installedge inline crossovers, that u can buy at bestbuy lol, and after i did those, it worked fine, but now the sound cuts out if i turn the deck up high enough, but my sub keeps going, so its a bass line, without vocals... i may have wired something wrong, but each speaker makes normal sound at low volumes, but turn it up enough and it cuts in/out, it does it for ipod/cd/radio, my decks a alpine cda-9856
could wires be touching somewhere,and causing a voltage spike or something?
Page of 5

Sorry, you can NOT post a reply.
This topic is closed.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, October 24, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer