the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

must start with key before remote


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
Twelvoltz 
Platinum - Posts: 2,384
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: March 24, 2005
Location: New Jersey, United States
Posted: January 30, 2008 at 7:41 AM / IP Logged  
I would give it a try. Tachometer monitoring is the most reliable way to let the RS know the vehicle is running. Give it a shot and get back to us.
Installer, IT support, and FFL. I need less hobbies.
brcidd 
Copper - Posts: 274
Copper spacespace
Joined: January 07, 2005
Location: Ohio, United States
Posted: January 30, 2008 at 8:18 AM / IP Logged  

I agree- that is a classic remote start not running symptom when cold-- go with tach sensing

Now you got me interested-- does the theft light never come on?

Brcidd - Engineer That Does Remote Starter Installs on the side.
bluelu00 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: January 29, 2008
Location: Minnesota, United States
Posted: January 30, 2008 at 11:26 AM / IP Logged  
The security light on the dash has been on since I cut the wire. The car itself is not acting up, there is just always going to be a light lit up on the dash. I will try the tach wire tonight, and let you guys know. Thanks for all of your help!
brcidd 
Copper - Posts: 274
Copper spacespace
Joined: January 07, 2005
Location: Ohio, United States
Posted: January 30, 2008 at 12:04 PM / IP Logged  
That's is what I thought would happen-- this would be a "tough sell" if it is not your own vehicle-- for sure a comeback even if it does work alright...just not professional...and I would not do it......Thanks for your honest input......
Brcidd - Engineer That Does Remote Starter Installs on the side.
bluelu00 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: January 29, 2008
Location: Minnesota, United States
Posted: January 30, 2008 at 3:12 PM / IP Logged  
Well that's the thing...it is my vehicle and I dont really care.  I can definetly see what you are saying;  I could see other people not liking it, but they can pay the 30 for the bypass module...I just didnt think it was necessary if I could get around it.  I havent tried hooking up the tach sensor yet, but I am still planning on doing it tonight.  I will let you know either way.  Thanks again!
bluelu00 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: January 29, 2008
Location: Minnesota, United States
Posted: January 31, 2008 at 7:04 AM / IP Logged  
I tried hooking up the tach wire with no luck. I couldn't find the wire. I tried all of the violet/white wires and white wires coming through the firewall. I also tried the white and violet/white wires at the ignition control and no luck. I tested these wires with a volt meter in both AC and DC. The most fluctuation I got was about .9 volts. I also tried running without the tach wire hooked to anything and the remote start would work, then later it wouldn't. I tried placing the tach wire to the battery positive after the RS started the car, and that would only work sometimes. I don't know where to go from here. Thanks for all the help so far. Hope you guys have better ideas than I do.
wrenches 
Member - Posts: 44
Member spacespace
Joined: October 22, 2006
Location: Ontario, Canada
Posted: January 31, 2008 at 10:01 AM / IP Logged  
For a 1999 Grand Am the tach will be violet/white at the coil pack.
Think. It's not illegal yet.
adamsaudio 
Member - Posts: 5
Member spacespace
Joined: February 01, 2008
Location: Nevada, United States
Posted: February 02, 2008 at 12:30 AM / IP Logged  

Where did you ground the r/s unit at?

customak47 
Copper - Posts: 164
Copper spacespace
Joined: October 25, 2005
Location: Vanuatu
Posted: February 02, 2008 at 10:21 AM / IP Logged  
sounds like to me you are using a dei remote starter and the voltage sense needs to be set to low voltage sense or shut the engine checking off.
My rifle is my friend...
bluelu00 
Member - Posts: 20
Member spacespace
Joined: January 29, 2008
Location: Minnesota, United States
Posted: February 02, 2008 at 1:05 PM / IP Logged  
adamsaudio wrote:

Where did you ground the r/s unit at?

I grounded the RS using one of the bolts on the metal frame that holds the steering column together.
Page of 4

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, August 14, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer