the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

viper 5901 , not responding.


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
choleaoum 
Copper - Posts: 78
Copper spacespace
Joined: October 01, 2009
Location: California, United States
Posted: January 15, 2013 at 12:52 AM / IP Logged  
So I got this unit about a year ago, and it was last in my Infiniti G35. Took it out and installed it in my S2000 now. Everything is hooked such as
Ignition 1, Ignition 2, Accessory, Constant 12v, Trunk Pin, Trunk Release, Door Trigger, Extra Shock Sensor, Hoodpin, Siren, Starter Kill Antenna, and it's grounded from the h1 harness. It's all soldered away and tucked, followed the wiring diagram on the main page and no blown fuses.
This is probably my 5th Viper 5901 install.
I cannot figure for the life of me why the unit won't respond to the valet, or even the remote. It's getting 12 volts just fine, and everything grounded works. Could the brain just took a crap on me after a year?
Another thing to add is that I'm using a slightly smaller gauge wire for the heavy gauge wires. Would that really affect the entire alarm? It's hardly smaller, just figured I mention it.
triniforever 
Copper - Posts: 323
Copper spacespace
Joined: November 12, 2008
Location: New York, United States
Posted: January 15, 2013 at 1:19 PM / IP Logged  
Did u ground the BLACK/ white wire?
triniforever
rm2011 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: January 14, 2013
Location: Ohio, United States
Posted: January 15, 2013 at 1:35 PM / IP Logged  
I am having the exact same problem, believe it or not.
choleaoum 
Copper - Posts: 78
Copper spacespace
Joined: October 01, 2009
Location: California, United States
Posted: January 15, 2013 at 5:05 PM / IP Logged  
Which BLACK/ white wire? The Domelight supervision?
I now notice that the door trigger causes my domelight to have a very dim look to it. Even with my door closed, unless the car is on then the domelight will turn off.
I was reading the S2000 wiring diagram, turns out they had the door trigger mixed with the domelight wire. So I swapped it around and fixed it. And no the BLACK/ white domelight supervision wire is not hooked up.
triniforever 
Copper - Posts: 323
Copper spacespace
Joined: November 12, 2008
Location: New York, United States
Posted: January 15, 2013 at 5:21 PM / IP Logged  
The BLACK/ white wire I'm talking about is the neutral safety input and it down not go to the dome light it goes to ground it's a ground input and it only goes to a ground signal
triniforever
t&t tech 
Platinum - Posts: 2,594
Platinum spacespace
Joined: October 05, 2008
Location: Trinidad and Tobago
Posted: January 15, 2013 at 7:51 PM / IP Logged  
That nss wire has no bearing on your problem i can assure u, have u verified with a meter, power, ground, and no voltage on the pink heavy gauge wire with the key off, and 12volts at the on position, and are the antenna connections sound, was the remote functional before??
t&t tech 
Platinum - Posts: 2,594
Platinum spacespace
Joined: October 05, 2008
Location: Trinidad and Tobago
Posted: January 15, 2013 at 7:52 PM / IP Logged  
That nss wire has no bearing on your problem i can assure u, have u verified with a meter, power, ground, and no voltage on the pink heavy gauge wire with the key off, and 12volts at the on position, and are the antenna connections sound, was the remote functional before??
t&t tech 
Platinum - Posts: 2,594
Platinum spacespace
Joined: October 05, 2008
Location: Trinidad and Tobago
Posted: January 15, 2013 at 7:54 PM / IP Logged  
At triniforever, ur missing the carnival season, it's hott this year. :)
rm2011 
Member - Posts: 4
Member spacespace
Joined: January 14, 2013
Location: Ohio, United States
Posted: January 15, 2013 at 9:23 PM / IP Logged  
I verified that the pink wire is showing 12v when key is placed in on position. And I am still having the same problem as the OP. I have no indication from the Control center that the unit is even on.
choleaoum 
Copper - Posts: 78
Copper spacespace
Joined: October 01, 2009
Location: California, United States
Posted: January 15, 2013 at 11:26 PM / IP Logged  
Yeah checked everything, it's all sound. Doesn't respond to the valet. Tried grounding the door trigger manually, no bueno. Called a local audio store they said it sounds like my brain is fried. Anyone ever have this happen to them before?
Page of 2

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, December 1, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer