the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

2013 nissan frontier code alarm ca6554


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 18, 2015 at 9:58 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
I am installing the code alarm ca6554 in my 13 frontier. I am having issues with the db all 2 instructions. The dball2 shows you hard wire lock/unlock into bcm pins 7 gray and pin 8 light blue.   I am using bulldog wiring diagram for my truck and it says lock pin is purple 5 and unlock is lt green pin 6. Why is it showing different pins and wire colors? The obd2 connectors for CAN high 6 and can low14...are those can low pink and can high blue? The nats connector says pin 4 cut the wire ..data key side then data vehicle side , is this wire brown?
dasbogie 
Silver - Posts: 514
Silver spacespace
Joined: September 30, 2006
Location: Pennsylvania, United States
Posted: November 19, 2015 at 7:12 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote dasbogie
The empty pins dball2 guide suggests controls the factory alarm as well as doorlocks. It lists light blue for arm and gray for disarm in the guide. Sometimes you need to set your r/s to double pulse unlock when you use the arm/disarm . Bulldog has you going to the actual doorlock switch wires which will not control factory alarm.
obd2 connector, can high is pin 6 and can low is pin 14
The guide does list pin 4 at the nats connector as the immobilizer data that will need to be cut which is a brown wire.
Advanced
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 19, 2015 at 12:30 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
Thanks dasbogie, the nats connector has I think 8 wirs thats what I didnt get on the dball instructions it only shows 4.
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 20, 2015 at 4:15 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
I saw a install video for this truck and it said it has 2 starter wires. The manuals says it only 1. Is there a second starter?
dasbogie 
Silver - Posts: 514
Silver spacespace
Joined: September 30, 2006
Location: Pennsylvania, United States
Posted: November 20, 2015 at 7:12 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote dasbogie
the nats connector is definitely only 4 wires/pins. if you're looking at an 8pin, then your at the wrong connector. that truck will have a light green 2nd start wire at the ignition switch. The rest of the ignition wires can also be found in the driver kick panel as well as the ignition switch.
Advanced
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: November 20, 2015 at 8:35 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
Thought of testing yourself?
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 22, 2015 at 3:59 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
I thought I would ask questions here first. Its a forum , if you are not helping me or anyone else. There would be no need to come on my post. Thanks to all who helped.
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: November 22, 2015 at 4:02 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
If you don't test yourself you'll assume, never learn and make mistakes.
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 22, 2015 at 5:22 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
Good point howie..point taken. Go back to the old proverb. Give aman a fish you feed him for that day. Teach him to fish you feed him for a lifetime.
chrisusamps 
Member - Posts: 23
Member spacespace
Joined: January 01, 2015
Location: North Carolina, United States
Posted: November 24, 2015 at 9:04 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote chrisusamps
I used a relay and connected the second starter, lite green in the truck. The starter soundex sluggish without it. I have last issue and I have used multimeter, digital probe and test light. The red wire at the trailer harness to the right of steering column for park lights doesnt not work. It has 12 volts when you turn on park lights but not with the park light wire off the alarm. I have been working on it for 3 hours. Any help would be appreciated!
Page of 2

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Friday, September 24, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer