the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

New member, new keyless and first


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: July 31, 2016 at 8:45 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote lurch228
No continuity on any of the left connectors when power off likely no ground, trace Black ground wire looking for a break or a bad ground to chassis.
thorvald 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: July 27, 2016
Location: Norway
Posted: August 01, 2016 at 1:34 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote thorvald
Not all, only the tail light part of the combination lamp socket. Rest is as it should be. Does this mean that there are a brake in the positive lead on that circuit? It can be a relay, it can't be the fuse and so on as they all share those.
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: August 01, 2016 at 3:21 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote lurch228
Start at the point of the wiring that works ie the point where the license plate wire splits since it works and work your way to the tail light until you find the break. Could be at plug or a wire fastening point if the wires were ever pulled to hard when changing the bulb prior. Wires do break right next to the plug as its a fixed flex point.
thorvald 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: July 27, 2016
Location: Norway
Posted: August 01, 2016 at 11:17 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote thorvald
Thank you so much for all the help! You guys are fantastic! 😇😇😇
I will revisit this problem closer to the weekend when time allows it 🙄
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: August 02, 2016 at 1:26 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote lurch228
Your welcome.
racerjames76 
Silver - Posts: 581
Silver spacespace
Joined: November 22, 2008
Location: Ohio, United States
Posted: August 04, 2016 at 11:52 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote racerjames76

Hopefully I don't add more confusion here than I solve, but I did not see this mentioned. When you say 12v is present at the light socket are you testing with a DVOM or a test light? In this specific case I think a DVOM may not give you the whole story.

A test light must be connected across the terminals of the socket in order to test both current flow and strength of the ground.

If the test light does not light, remove the test light ground from the socket and place it on a chassis ground to see if a known good ground fixes the issue. If the light is dim then you either have a bad body ground at the (presumably) battery or a partial break in power. Partially blown fuse (don't just do a visual inspection, use a test light to load the circuit), or corroded wire/terminal.

We always harp about using a DVOM but in a known, non-computer related circuit where amperage flow is important you need to be able to load test both the power supply and the ground circuits.

Other important notes here do NOT stuff your test light into the socket! You can damage the socket and it will never work right again. Just simply place the leads gently on the surface of the metal contacts.

You can also test at the wire side as well using a t-pin by back probing it into the back side of the connector, or poke a small hole in the insulation of the wire, but remember to seal that hole up with some kind of silicone or liquid electrical tape to prevent corrosion.

To master and control electricity is perfection. *evil laugh*
thorvald 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: July 27, 2016
Location: Norway
Posted: August 06, 2016 at 2:57 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote thorvald
Then the problem is fixed. That little wiring harness in the picture was to blame. It is a aftermarket splitter for the trailer connector.
The black wire that I have highlighted with arrows in the picture splits the G-W wire, runs down to the trailer connector and back to the rear combination lamp. This wire was broken inside the trailer connector.
New member, new keyless and first - Page 3 - Last Post -- posted image.
lurch228 
Silver - Posts: 1,338
Silver spacespace
Joined: August 08, 2012
Posted: August 06, 2016 at 6:03 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote lurch228
Good to hear it's fixed.
Page of 3

If you wish to post a reply to this topic, you must first login.
If you are not already registered, you must first register.

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Thursday, October 6, 2022 • Copyright © 1999-2022 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer