the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Python 4806P w/ DBALL2 Module Programming Issue


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
sillywilly 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: August 18, 2017
Location: Arizona, United States
Posted: September 02, 2017 at 1:18 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sillywilly
Installed Python 4806P with a Dball2 on a 2014 Nissan Xterra Pro-4x with automatic trans. I wired it up per Dball2 (firmware NISS1HT) Xpresskit wiring diagram. I connected all of the black solid lines and none of the dashed blue lines. Following the Module Programming steps, I got the following results: 1) LED turns ON solid red 2) Inserted and turned key to IGN and LED flashes orange
Here I encountered a problem in step 3) Turned key to OFF - LED continued to flash orange, then key to IGN position and LED continued to flash orange. LED should be solid green for 3 seconds. Side note: (When the key is inserted and in IGN position, none of the instrument panel lights illuminate)
I looked under LED diagnostics in the XpressKit guide and "Flashes Orange" indicates "All required CAN networks detected" "Normal Operation"
Any help would be greatly appreciated.
Here are the connections I made per the Xpresskit diagram.
Python 8pin Red/black to Ign switch green (+12V)
Python 8pin Red to Ign switch green (+12V)
Python 8pin violet to Ign switch gray (starter)
Python 8pin Pink to Ign swithch white/green (Ignition)
Python 8pin Orange to Ign switch red (accessory)
Python 8pin pink/black and pink/white - no connection
Python 6pin red to Ign switch green (+12V)
Python 6pin black to chassis ground
Python 6pin other wires no connection
Python 3pin door lock no connection
Python 4pin D2D connected to Dball2
Python 24pin aux/shutdown - only connected gray to hood pin switch
Dball2 black 10pin no connections
Dball2 blue 14 pin connector
- tan/black to OBDII pin 6 (HS CAN high)
- tan to OBDII pin 14 (HS CAN lo)
- yellow to vehicle side of cut wire from NATS pin 4
- orange/yellow to key side of cut wire from NATS pin 4
Dball2 red 12 pin connector
- green/black to BCM pin 33
- yellow/black to NATS pin 2
- orange/black to vehicle side of cut wire from NATS pin 4
Dball2 black 10pin - no connections
Dball2 4pin D2D to Python D2D
beegbie 
Copper - Posts: 341
Copper spacespace
Joined: August 17, 2002
Location: United States
Posted: September 02, 2017 at 3:10 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote beegbie
Does the car start and run with the key?
sillywilly 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: August 18, 2017
Location: Arizona, United States
Posted: September 02, 2017 at 5:41 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sillywilly
No. When I insert the key and turn to the ignition position, there are no instrument lights that come on. If I turn the ignition switch to "start" nothing happens.
Thanks for your quick response!
silvercivicsir 
Copper - Posts: 282
Copper spacespace
Joined: November 21, 2003
Posted: September 02, 2017 at 6:30 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote silvercivicsir
does the radio come on when you turn the car on?
sillywilly 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: August 18, 2017
Location: Arizona, United States
Posted: September 02, 2017 at 7:32 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sillywilly
Thanks again for your quick response!
No. Radio does not work
Here's what happens:
1) The Nissan red security light on instrument panel is blinking and the dome lights are on. LED on DBALL2 is red.
2) Insert key: LED on DBALL2 blinks orange
3) Turn key to IGN or START. NOTHING happens. No radio. No instrument lights.
4) Remove key: door unlock activates
beegbie 
Copper - Posts: 341
Copper spacespace
Joined: August 17, 2002
Location: United States
Posted: September 02, 2017 at 11:12 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote beegbie
Start checking fuses. My guess is that you don't have 12v at the ignition switch.
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: September 03, 2017 at 5:24 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
Very common on Nissans and Hondas, check fuses at either battery or engine bay fusebox.
sillywilly 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: August 18, 2017
Location: Arizona, United States
Posted: September 03, 2017 at 6:25 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sillywilly
Thank you very much for making me check the obvious! I feel very humbled now!
I checked the fuses. Everything was ok. I rechecked all my connections and found the white 6-pin Ignition switch connector not fully seated. When I pushed it in, I heard it click. I can't believe I missed something so elementary. Thank you for making me go check the obvious.
I am now onto my next issue. I hope you have continued patience with me.
I am now testing out the system.
1) When I press the unlock button on the 1-way LED remote, the parking lights flash 2 times. (I did not see any diagnostics for this in the manual)
2) When I press the lock button on the remote, the parking lights flash 11 times. (I did not see any diagnostics for this in the manual)
3) When I press the start button on the remote, the parking lights flash 8 times. Diagnostics indicate "neutral safety wire has no ground or the neutral safety switch is OFF"
I noticed that under Feature Menus that Menu 3 - remote start - Item 1 lists the default for transmission mode as Opt 1 "Manual". I did not connect "clutch output" or "clutch input" on the DBALL2 because I have an automatic transmission.
Was this an error on my part? Do I need to connect these or do I need to reprogram the default on Menu 3 Item 1 to Opt 2 "Automatic"?
Thanks with sincere appreciation for all your time and patience!
howie ll 
Pot Metal - Posts: 16,466
Pot Metal spacespace
Joined: January 09, 2007
Location: United Kingdom
Posted: September 04, 2017 at 2:28 AM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote howie ll
Program for auto; connect black/white to ground.
sillywilly 
Member - Posts: 17
Member spacespace
Joined: August 18, 2017
Location: Arizona, United States
Posted: September 05, 2017 at 8:35 PM / IP Logged Link to Post Post Reply Quote sillywilly
The challenge continues.
Programmed auto. Retested. No change.
Connected Black/White wire to ground. Retested. Now when I press the remote start button, the parking lights begin flashing and will not stop unless I disconnect the battery. Reconnected battery. Retested. Same results.
Thanks again for your time and input helping me!
Page of 3

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Wednesday, June 16, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer