the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

Bypass lockout on AVIC-N2, AVIC-D1


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
kinger402 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: August 17, 2005
Posted: August 17, 2005 at 9:35 PM / IP Logged  
This thread has motivated me to join this forum because I want to learn the truth. I see all of these people with one or two posts in their post count claiming that this Hack works. Who can tell me to go ahead and try this that has some kind of reputation on this board
BLklsc 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: August 18, 2005
Location: United States
Posted: August 18, 2005 at 11:46 PM / IP Logged  
I priced the D1 from Tweeters and the salesman told me this unit can't view DVD Movies because of some law suit. Question: after performing the mod; does that allow DVD movies to play on the screen?
__________________________________
If man can build it, man can hack it.
trunknuts 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: January 15, 2004
Location: United States
Posted: August 18, 2005 at 11:50 PM / IP Logged  

BLklsc wrote:
I priced the D1 from Tweeters and the salesman told me this unit can't view DVD Movies because of some law suit. Question: after performing the mod; does that allow DVD movies to play on the screen?

No, the D1 does not have an onboard DVD drive for DVD movies so you would have to use an external DVD player.  

auex 
Platinum - Posts: 5,041
Platinum spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: December 23, 2002
Location: Arizona, United States
Posted: August 19, 2005 at 9:45 AM / IP Logged  
trunknuts wrote:

No, the D1 does not have an onboard DVD drive for DVD movies so you would have to use an external DVD player.  

Correct, it only plays dvdrom.
Certified Security Specialist
Always check info with a digital multimeter.
I promise to be good.
Tell Darwin I sent you.
I've been sick lately, sorry I won't be on much.
slab42 
Copper - Posts: 56
Copper spacespace
Joined: March 18, 2003
Location: United States
Posted: August 19, 2005 at 6:32 PM / IP Logged  
ok, believe me or not, but after reading this thread, I wanted to try it, but not on my friends unit (i have an N1, so i don't need to do it anyway) soooo, when my boss said, hey put an N2 on display, and try that trick... I said OK!  it worked great, and then my friend came by with his, we popped it out, and soldered good ol R197 and we tested every feature that was locked out before... they all worked flawlessly!  Movies, Nav use, and no parking brake warning screen.  however, the lawyer screen still appears before you use nav, just like it does on the N1.  I know I don't have many posts here, but I have enough to assure you that I am not on the infamous "pioneer sabotage team" lol, wow, I bet that guy wears armadillo helmets too!
ltrains 
Member - Posts: 24
Member spacespace
Joined: August 19, 2005
Location: United States
Posted: August 19, 2005 at 6:57 PM / IP Logged  
hey people, i recently bought avicn2 on ebay for 900 with xm.. but it didn't came with navi cds.. i installed to my jeep but i didnt get a chance to wire the parking nor the speed sensor.. i did do the soldering under the unit.. i think i did the job but it still doesn't play dvds''.. any idea how i could tap into the parking and speed sensor.. thanks
grand cherokee 97 4.0
avic n2 with cdr11 remote and xm..
algutkin 
Member - Posts: 16
Member spacespace
Joined: August 10, 2005
Location: United States
Posted: August 19, 2005 at 9:35 PM / IP Logged  

Jeeze you got a great deal, an Avic N2 without CDs and it doesn't work, all for $900. You could have bought a new or refurb Avic N2 for $150.00 more from 12 Volt on EBay, comes with a warantee, two disks, and looks to be the same as new. If I were you, I'd pull the unit, put it back in the box, coil up the wires, sell it on EBay and recover as much of the $900 as you can. Then start all over again and buy a unit from an EBay seller that sells new or refurb. radios. You could spend the rest of your life trying to get this unknown unit to work. From what you wrote, you do not sound like radio tech.

OK , if you insist on keeping the bargain unit,  I wouldn't touch anything until I got those disks. I think the system needs a disk when you originally fire the unit up. The disk initializes the system and performs some tests. In my opinion,  you are a long way from doing any bypass stuff. You may not have even hooked up the unit correctly. Perhaps you should sit down, organize your thoughts a little more before you jump into anything more than getting the unit to work in a stock configuration.

When  you buy a new computer, all assembled, do you replace the internal cards before you even check to see it the computer actually works? Do you start soldering the mother board before you even plug the computer in? Do you try to start the computer before you even hook up the monitor or keyboard? If you did, you would find that the computer needs the keyboard and monitor in order to work. Same with the Avic N2. I think It needs a disk in order to tell it to be smart. Then, you can pull the disk out later. In ordinary terms,  the Avic's eprom needs to be flashed with an operating system, I believe the disk does that.

Good Luck

Al

.

ltrains 
Member - Posts: 24
Member spacespace
Joined: August 19, 2005
Location: United States
Posted: August 20, 2005 at 12:53 AM / IP Logged  
ok person.. i don't need a lesson from you.. i just need some advice on what i should do next.. i did get the cds before i purchase the unit so calm down.. the unit works perfect so i aint going do no refund and buy another one.. now all i need to know what should i do next for the bypass if you could help
grand cherokee 97 4.0
avic n2 with cdr11 remote and xm..
ltrains 
Member - Posts: 24
Member spacespace
Joined: August 19, 2005
Location: United States
Posted: August 20, 2005 at 12:53 AM / IP Logged  
ok person.. i don't need a lesson from you.. i just need some advice on what i should do next.. i did get the cds before i purchase the unit so calm down.. the unit works perfect so i aint going do no refund and buy another one.. now all i need to know what should i do next for the bypass if you could help
grand cherokee 97 4.0
avic n2 with cdr11 remote and xm..
ltrains 
Member - Posts: 24
Member spacespace
Joined: August 19, 2005
Location: United States
Posted: August 20, 2005 at 12:54 AM / IP Logged  
ok person.. i don't need a lesson from you.. i just need some advice on what i should do next.. i did get the cds before i purchase the unit so calm down.. the unit works perfect so i aint going do no refund and buy another one.. please no sarcaism because i'm asking very nice for you guys too help out a friend.. now all i need to know what should i do next for the bypass if you could help.. i would appeciate it alot..
grand cherokee 97 4.0
avic n2 with cdr11 remote and xm..
Page of 28

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Monday, November 29, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer