the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
icon

1999 Chevy S-10 Factory Alarm


Post ReplyPost New Topic
< Prev Topic Next Topic >
underground 
Copper - Posts: 127
Copper spacespace
Joined: June 16, 2002
Location: United States
Posted: February 10, 2003 at 9:26 PM / IP Logged  
I have an alarm on a 1999 Chevy S-10 and it is a factory alarm. But nothing works, just the blinking l.e.d. on the dash. I have factory remotes and I can hear the alarm "click" when you lock/unlock, but no locking action. I looked on the brain and all I can see is the wire codes and a E-15GM number. Can anyone help with a manual or some sort of instructions on how or what this alarm can do? Please help
securinu 
Silver - Posts: 772
Silver spaceThis member has made a donation to the12volt.com. Click here for more info.spacespace
Joined: September 15, 2002
Location: United States
Posted: February 10, 2003 at 9:29 PM / IP Logged  
check with the dealer.
zargon 
Copper - Posts: 186
Copper spacespace
Joined: January 27, 2003
Location: United States
Posted: February 10, 2003 at 9:30 PM / IP Logged  
this alarm will go off if the doors are opened , it will honk the horn and flash the lights, to set it lock the doors and shut them in about sixty seconds it will arm up.
zargon ruler of estranorth
underground 
Copper - Posts: 127
Copper spacespace
Joined: June 16, 2002
Location: United States
Posted: February 11, 2003 at 8:38 PM / IP Logged  
Does anyone have the manual or instructions for this alarm? If so I would like to get some more info. Thanks in advance!
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,746
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: February 12, 2003 at 6:38 PM / IP Logged  

That's not a factory alarm.  If there was a factory alarm, it'd work like zargon says, but it uses the dashboard "security" lamp to indicate what it's doing----there's no LED.

If the alarm brain does say GM on it, that still doesn't mean it's factory installed----there are aftermarket alarms with the GM name on them, sold through the parts department.  Usually, these units get installed by aftermarket installers for the dealer's customers.

If you close the door and set the alarm....... do its other funtions still work?  Will it sound off if you open a door by hand?  Is the starter disabled?

If it's only the locks that aren't working, it shouldn't be too hard to troubleshoot that.  The lock wires in that truck are blue, and white, to the right of the gas pedal.  Look for the place where the installer connected to them, and then follow that wiring back to the alarm brain.  Inspect the connections, and test the lock outputs of the alarm.

underground 
Copper - Posts: 127
Copper spacespace
Joined: June 16, 2002
Location: United States
Posted: February 13, 2003 at 4:15 PM / IP Logged  
Nothing works but the starter disable and I messed with it and took it out of valet mode. The lock plug, the shock sensor, and the siren are not even hooked up? They are missing? Why I don't know! But it will arm itself and you have to unlock the unit before you can start it now. Can anyone help find some instructions for it so I can figure out how to work it? Thanks for the help.
aWhite30 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: January 07, 2003
Location: United States
Posted: February 13, 2003 at 5:43 PM / IP Logged  
Help I have a 03 Malibu  I put a Viper Alarm on it but I can`t  get the door lock right  I got  the wiring color  there blue & white  the white wire shows 12v at all time blue show  -v  gray &  tan  altornate 6&7v  the car came with a keyless entrance  I push the botten one time the driver door unlock  two time alother door unlock  can you help?    Viper 550esp
U Tha Man
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,746
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: February 13, 2003 at 9:49 PM / IP Logged  

White30, please make  your own post; no need to intrude on this one.

underground,

Have you had it for a long time and these problems just appeared.....or did you just buy the truck used, and this is what you found?

At my job, we mainly do dealer work, and we'll set up a system in pretty much any way the dealer wants.  Dealers generally sell alarms on the basis that you'll get an insurance discount because of the starter kill.  Also, sometimes customers are cheap and don't want to pay for all the features, or in other cases, they get freaked out by car alarms for whatever reason, but they still want the insurance discount.

What I'm getting at, is that sometimes the dealer will only want a remote-controlled kill switch.  Minimal cost, minimal complexity, and customer still gets his insurance discount.  But...... remote kill-only devices aren't common, and we don't sell one.  Instead, we'll just use a keyless entry system to activate the starter kill, but we don't hook up the keyless features.  And then, sometimes we even run out of keyless entry units.....which means we put in a full alarm system, but we delete the siren, shock sensor, and keyless-----we just put in the brain, starter kill, LED, and valet switch.

For what you're saying, it sounds like you have an alarm system in there, but installed as keyless only.  If you have the time and inclination, you could probably test the functions of the leftover wires, and hook them up.

Usually, the lock/unlock outputs are in a separate plug.  The plug may have two or three pins in it.  Use a meter to test those pins while operating your remote, and if they test right, hook them up.

aWhite30 
Member - Posts: 2
Member spacespace
Joined: January 07, 2003
Location: United States
Posted: February 14, 2003 at 1:38 PM / IP Logged  
the car came with a keyless entrance but I install aviper alarm with remote start  but I can`t get the door lock wire right  I got the color  blue &  white but it  also have gray & tan  wire to the white wire is the only one that read 12v
U Tha Man
Chris Luongo 
Platinum - Posts: 3,746
Platinum spaceThis member consistently provides reliable informationspace
Joined: May 21, 2002
Location: Massachusetts, United States
Posted: February 15, 2003 at 2:45 PM / IP Logged  
aWhite30, we're trying to help "underground" figure out his situation with his S-10..... if you'd be considerate and start your own separate post, with decent grammar, we'd be more than happy to help.
Page of 2

  Printable version Printable version Post ReplyPost New Topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

  •  
Search the12volt.com
Follow the12volt.com Follow the12volt.com on Facebook
Sunday, April 11, 2021 • Copyright © 1999-2021 the12volt.com, All Rights Reserved Privacy Policy & Use of Cookies
Disclaimer: *All information on this site ( the12volt.com ) is provided "as is" without any warranty of any kind, either expressed or implied, including but not limited to fitness for a particular use. Any user assumes the entire risk as to the accuracy and use of this information. Please verify all wire colors and diagrams before applying any information.

Secured by Sectigo
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer
Support the12volt.com
Top
the12volt.com spacer
the12volt.com spacer